Desbiens že odletel iz zmajevega gnezda

Kanadski hokejski napadalec je od 27. septembra izven pogona, saj se je poškodoval po grdem naletu Rafaela Rotterja.

Objavljeno
22. november 2015 13.42
jsu/Hokej Olimpija VSV Beljak
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski podprvaki, hokejisti Telemacha Olimpije, bodo sezono nadaljevali s petimi tujci, torej z enim manj, kot so jo začeli. Iz zmajevega gnezda je namreč že odletel prekaljeni 30-letni kanadski napadalec Guillaume Desbiens, ki je imel sicer z ljubljanskim kolektivom pogodbo podpisano do konca te sezone.

Poleti se je k Olimpiji preselil iz vrst tekmeca v ligi EBEL Dornbirna, vendar pa odigral zgolj šest dvobojev, v njih pa ni svoje statistike oplemenitil niti z zadetki niti z asistencami. Konec septembra se je poškodoval po grobem naletu hokejista zasedbe Vienna Capitals Rafaela Rotterja, ki je moral zato prisilno počivati na kar osmih tekmah in še seči v žep po 1600 evrov kazni.

Kanadčan jo je tedaj odnesel s pretresom možganov, z ledu so ga odnesli na nosilih, v dunajski bolnišnici je ostal na opazovanju, odtlej pa ni odigral nobenega obračuna več. Desbiens si je v preteklosti izkušnje že nabiral tudi v ligi NHL, v sezonah 2009/10 in 2010/11 je v majici Vancouvra zbral trinajst nastopov, vendar pa strelske statistike ni obogatil.