EBEL: ob novem porazu z Innsbruckom poziv Dahlemu, naj oddide

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 31. kola lige EBEL izgubili z Innsbruckom z 2:4 (0:1, 1:2, 1:1).

Objavljeno
15. december 2015 22.49
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Po daljšem nizu gostovanj so se hokejisti Olimpije na tekmi 31. kola EBEL vrnili v Tivoli, a (tistih redkih) domačih navijačev niso razveselili. Innsbruck je bil boljši s 4:2 in zmajem prizadejal 24. poraz v sezoni. Ta je podpornike na tribunah spodudil k novemu pozivu trenerju Fabianu Dahlemu, naj oddide.

Ljubljančani so se želeli oddolžiti za sobotni polom na Tirolskem, ko so izužgubili s kar 1:8, a se morali nocoj znajti brez prvega vratarja Oliverja Roya, ki je pred dvobojem sporočil, da ne more igrati. Manjkala sta tudi poškodovana Andrej Tavželj in Matej Hočevar. V vrata je stopil mladi Matic Marinšek in v svojo mrežo spustil štiri ploščke, revanša pa je bila neuspešna.

V prvi tretjini ni bilo veliko priložnosti, edino resnejšo pri domačih je imel Maks Selan, za goste je Andreas Valdix sredi tretjine zadel vratnico, v 19. minuti pa je bil bolj natančen Tyler Spurgeon in premagal Marinška. Nadaljevanje zeleno-belih je bilo še slabše. Na začetku so imeli minuto in 40 sekund dva igralca več, zadeli pa niso. Še več, Innsbruck je po protinapadu z igralcem manj zadel za 2:0.

Na polovici tekme so vendarle zadeli tudi zmaji. Zadel je novinec Nardo Nagtzaam, toda že minuto zatem so bili še enkrat uspešni gostje. Gregor Koblar pa je v 35. minuti zgrešil nemogoče, ko je bil sam pred vratarjem Andyjem Chiodom. Že tako slabo izhodišče je bilo še slabše po 43. minuti, ko so gostje zadeli z igralcem več. Za kanček upanja je ob naslednjem domačem »power-playu« poskrbel Jure Sotlar, toda preobrata ni bilo. V enakovredni igri zadnjih minut so gostje brez težav obdržali prednost in zmagali še drugič v treh dneh.

Ljubljančani bodo v petek gostje pri vodilni zasedbi iz Linza.