EBEL: Olimpija spet na stari poti, že sedmi poraz v sezoni

Hokejisti Telemacha Olimpije se tudi z gostovanja na Češkem vračajo brez točk, nova priložnost bo v nedeljo v Salzburgu.

Objavljeno
04. oktober 2013 23.49
hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Znojmo - Torkova zmaga hokejistov Telemacha Olimpije v ligi EBEL nad Linzem je malce umirila ozračje in utišala kritike, ki so zahtevali odstop trenerja Bojana Zajca, tri dni pozneje pa je ljubljansko moštvo spet zašlo na stara pota. Danes je na Češkem vpisalo še sedmi poraz v sezoni, moštvo Znojma je vpisalo še četrti par točk ob udobni zmagi s 5:2. Slovenski prvak je tako z doslej zgolj dvema osvojenima točkama še bolj čvrsto prilepljen na dno ligaške razpredelnice.

Da je pred zmaji težak zalogaj, so dali domači orli vedeti že takoj na začetku. Hitro, že po minuti, so izsilili dvoje zaporednih izključitev gostov, na kazensko klop sta morala drug za drugim v razmaku 14 sekund Damjan Dervarič in Žiga Grahut, ki je plošček nesrečno poslal med gledalce, in češkemu predstavniku ni bilo težko z dvema igralcema več na ledu zadeti prek Davida Bartoša. Isti mož je v 16. minuti vodstvo podvojil, le da je imelo tedaj njegovo moštvo na ploskvi igralca manj po izključitvi Richarda Pavlikovskega.

Ko je 24 sekund pred koncem tretjega dela Lukaš Finsterle povišal na 3:0, je spet dišalo po katastrofi Olimpije, kakršno je doživela v dvoboju s VSV (0:8). V zadnji tretjini pa je Zajčeva četa vendarle pokazala drugačen obraz in na krilih razpoloženega tujega prvega napada tudi dvakrat zadela. Najprej je že v drugi minuti tretjega dela zadel branilec Nicholas Ross z igralcem več na ledu, v drugo je tekmečevega čuvaja mreže Sasuja Hovija ukanil še Jeff Ulmer, a kaj, ko je vmes vodstvo povišal Richard Jarušek. Ljubljančani so v finišu poskušali nemogoče, a bili neučinkoviti, kar je na nasprotni strani znal kaznovati branilec tretje peterke Aleš Sova z uspešnim strelom v prazno mrežo 25 sekund pred zadnjim piskom sirene.

Zmaje nova priložnost (tudi za prvi točki na tujem) čaka v nedeljo, ko bodo gostovali pri Salzburgu.

ORLI ZNOJMO : TELEMACH OLIMPIJA 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)

Strelci: 1:0 - Bartoš (Havlik, 3. - PP2), 2:0 - Bartoš (Beranek, 16. - SH1), 3:0 - Finsterle (Fiala, 40.), 3:1 - Ross (Ulmer, Blackwater, 42. - PP1), 4:1 - Jarušek (55.), 4:2 - Ulmer (Berry, 56.), 5:2 - Sova (60. - EN).

Telemach Olimpija: Kuhn, Sila; Ross, LaPlante, Ulmer, Blackwater, Berry; Cvetek, Dervarič, Hebar, Mušič, Verlič; Grahut, Groznik, Koblar, Hočevar, Ograjenšek; Schmidt, Pešut, Zdešar, Sotlar.