EBEL: Olimpija vpisala še tretji poraz

Hokejisti Olimpije so na tretjem gostovanju v EBEL doživeli poraz tudi z Linzem, ki je bil boljši s 3:2.

Objavljeno
20. september 2013 19.54
uho_Olimpija - VSV
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Telemach Olimpije tudi na tretji tekmi nove sezone v EBEL doživeli poraz. Tokrat je bil 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) boljši Linz.

Zmaji so skušali po porazu proti Innsbrucku in Dornbirnu osvojiti prve točke v sezoni, a jim to niti v tretjem poskusu ni uspelo. Ljubljančani so bili tudi tokrat blizu, da iztržijo vsaj podaljšek ali kazenske strele, a so domači zmagoviti gol dosegli tri minute pred koncem. Za Olimpijo je v 39. minuti zadel Gregor Koblar, za 2:2 je bil v zadnji tretjini uspešen Matevž Erman.

Današnji obračun so bolje začeli gostje, ki so v uvodnih minutah izvrstno stali na ledu ter domačim niso dopustili kakšnih izrazitih priložnosti. Ken Ograjenšek je v 11. minuti streljal mimo gola in za las zgrešil.

Drugo tretjino so s priložnostjo odprli zmaji, ko je Andrej Hebar streljal čez gol. Po nezbranosti v obrambi so domači v 25. minuti dosegli vodilni gol iz neposredne bližine. Vodstvo gostov ni zmedlo, še bolj so pritisnili in po velikih priložnostih Aleša Mušiča in Mateja Hočevarja, ki sta poskušala iz bližine, je domači trener moral že vzeti 30 sekund odmora. Gostje pa so s priložnostmi nadaljevali. V 28. minuti je Gregor Koblar za las zgrešil, enako je storil še enkrat Ograjenšek v 29. minuti. Po zapravljenih priložnostih pa se je znova potrdilo znano reklo, kdor ne da, dobi. Tako so domači v hitrem protinapadu dosegli drugi gol, a je še pred drugim odmorom za priključek zadel Koblar, ko je tretja ljubljanska napadalna trojica povsem izigrala domačo obrambo in na koncu je Koblar plošček pospravil v prazen gol.

V zadnjem delu so bili boljši gostje, ki so v 49. minuti z dvema igralcema več z natančnim strelom branilca Matevža Ermana izid poravnali, ključni dogodek pa je bila prav gotovo 52. minuta, ko je z igralcem manj domačim ušel kapetan Mušič, katerega so pred domačim vratarjem zrušili in sodnika sta takoj pokazala na kazenski strel, ki pa je žal ostal neizkoriščen, saj je domači vratar Michael Ouzas prebral Mušičevo namero in obranil strel. Tri minute pred koncem pa še smola za Ljubljančane, ko je vratar Jerry Kuhn že obranil strel Andrewa Kozeka, a je plošček s strelom med vratarjevima nogama Brad Moran lepo pospravil v mrežo za končno zmago domačih.

Ljubljančani se bodo domov za premiero EBEL vrnili v torek, 24. septembra, ko bo v Tivoliju gostoval Salzburg.

EBEL:

Linz - Telemach Olimpija 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Dvorana v Donavskem parku, gledalcev 3700, sodniki Kellner, M. Nikolić, K. Nikolić, Hofer (vsi Avs).

Strelci: 1:0 - Dorion (Ulmer, Baumgartner, 25), 2:0 - Kozek (Leahy, Murphy, 35), 2:1 - Koblar (Ograjenšek, Pešut, 39), 2:2 - Erman (Ulmer, Grahut, 49 - PP2), 3:2 - Moran (Kozek, 57).

Kazenske minute: Linz , Telemach Olimpija .

Telemach Olimpija: Kuhn, Sila; Ross, Schmidt, Ulmer, Blackwater, Hebar; Dervarič, Cvetek, Berry, Mušič, Hočevar; Erman, Grahut, Koblar, Pešut, Ograjenšek; LaPlante, Groznik, Sotlar, Zdešar.

Drugi izidi 4. kola:

Graz 99ers : VSV 3:6 (1:1, 2:5, 0:0)

Latendresse, Lefebvre, Vanballegooie; Ryan 2, Nageler, Hughes, Jarrett, Rauchenwald

Innsbruck : Fehervar 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)

Donati 2, Salazal, Pittl, Jurik, Mössmer, Höller; Kovacs, Sarauer

Vienna Capitals : Salzburg 9:1 (6:0, 3:0, 0:1)

Ferland, Olsson po 2, Rotter, Sylvester, Peter, Ouellette, Fortier; Welser

KAC : Znojmo 4:2 (0:2, 3:0, 0:1)

Lammers 2, M. Geier; Prochazka 2, Fretter

Bolzano : Dornbirn 5:6 (3:0, 1:3, 1:2 - 0:0, 0:1)

Strömberg 2, Whitfield, Sharp, Egger; Grabher-Meier, Sonne, D'Alvise, Oraže, Aquino.

Vrstni red: VSV, Bolzano po 8, Linz 6, Vienna Capitals, Fehervar, Dornbirn, Innsbruck, Graz 99ers po 4, KAC, Znojmo po 3, Salzburg 2, Telemach Olimpija 0.

Naslednje tekme; jutri: Bolzano - Fehervar; nedelja: KAC - Graz 99ers, VSV - Vienna Capitals, Innsbruck - Dornbirn; torek: Telemach Olimpija - Salzburg.