EBEL: Olimpiji ni pomagalo niti vodstvo z 2:0 v zadnji tretjini

Hokejisti VSV so v 27. kolu lige EBEL s 4:2 odpravili Ljubljančane, za katere je zadel nizozemski novinec Nagtzaam.

Objavljeno
04. december 2015 23.18
uho*HOKEJ Olimpija - Bolzano
J. P.
J. P.

Beljak - Potem ko so hokejisti Telemacha Olimpije še v 44. minuti dvoboja 27. kola lige EBEL na gostovanju v Beljaku vodili z 2:0, ni nič dišalo po tem, da bodo naposled še dvajsetič v sezoni ledno ploskev zapustili sklonjenih glav. A moštvu VSV se je v končnici posrečil popoln preobrat, v dobrih desetih minutah je štirikrat zatreslo ljubljansko mrežo in se dokopalo do enajste zmage v sezoni, varovanci Fabiana Dahlema ostajajo pri treh, v zadnjih petih dvobojih pa so nanizali same poraze.

Začelo se je odlično. V prvi tretjini so imeli gostje terensko premoč, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat (10:4), vendar pa je moral domači čuvaj mreže Jean Philippe Lamoureux, ki je svojčas branil tudi v zmajevem gnezdu, na hrbet le enkrat, v 18. minuti ga je ukanil Žiga Pešut. V drugi tretjini se rezultat ni spremenil, po 94 sekundah tretje pa so Ljubljančani vodili z 2:0, svoj prvi gol v dresu novega delodajalca pa je vpisala zadnje Olimpijina okrepitev, nizozemski napadalec Nardo Nagtzaam, ki je izkoristil igralca več na ploskvi.

Šele nato so tudi gostitelji, pri katerih si kruh služi trojica Slovencev (Žiga Pance, Miha Verlič in Adis Alagić), zavihali rokave in pljunili v roke. V razmaku minute in pol je bil dvakrat uspešen Rick Schofield, nato pa je slovenskemu podprvaku medvedjo uslugo storil Aleš Mušič s prekrškom za dveminutno kazen, kar je znal izkoristiti Eric Hunter in v 51. minuti VSV popeljati v vodstvo. Zmago je pet minut pred koncem potrdil Florian Mühlstein. Zdaj Olimpijo v nedeljo čaka novo gostovanje v Celovcu pri tamkajšnjem KAC.

VSV : Telemach Olimpija 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)

Mestna dvorana, gledalcev 3100, sodniki Gruber (Avstrija), Trilar (Slovenija, glavna), Hoffstätter (Avstrija), Raković (Slovenija).

Strelci: 0:1 - Pešut (Ropret, Kaspitz, 17.), 0:2 - Nagtzaam (Selan, 42./PP1), 1:2 - Schofield (Brunner, 44.), 2:2 - Schofield (Johner, Kelly, 46.), 3:2 - Hunter (Kelly, Schlacher, 52./PP1), 4:2 - Mühlstein (Hunter, 55.).

Kazenske minute: VSV 6, Telemach Olimpija 6.