EBEL: Sotlar zapravil kazenski strel za izenačenje

Hokejisti Telemacha Olimpije so vpisali še 16. poraz v ligi EBEL, tokrat so v Tivoliju priznali premoč Znojmu (3:5).

Objavljeno
13. november 2015 20.20
Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Čvrst odpor v dveh tretjinah in prvo vodstvo na tekmi - to je lahko državnim podprvakom, hokejistom Telemacha Olimpije, v uteho ob že šestnajstem porazu v sezoni lige EBEL, tokrat so morali pod Rožnikom premoč priznati drugouvrščenemu Znojmu (3:5). Na ta način so se varovanci Fabiana Dahlema še učvrstili na dnu razpredelnice, za predzadnjim Grazem, ki ima za nameček še tekmo manj, zaostajajo že enajst točk, nov izziv pa jih čaka že v nedeljo, ko bodo gostovali pri Sapi.

Očitno zmajem niti reprezentančni premor ni pomagal, da bi rezultatsko krivuljo obrnili navzgor. V prejšnjem kolu so bili resda prepričljivo boljši od VSV (4:1), tokrat pa podviga niso znali ponoviti, čeravno so prek Mihe Logarja, ki je zadel četrt minute pred prvim odhodom na odmor ob igralcu več na ledu, celo prvi prešli v vodstvo.

V drugi tretjini pa so gostje vendarle znali unovčiti popolno terensko premoč, ki se je odražala tudi v razmerju strelov v okvir vrat (kar 55:25 v celotnem dvoboju). Že po petih minutah so bili hokejisti Znojma spredaj, drug za drugim sta - v času številčne premoči na ploskvi - zadela Jan Lattner in David Bartoš. Da je bil razkorak med ekipama ob drugem odmoru izdatnejši, pa je pičlih 11 sekund pred koncem poskrbel Colton Jaret Yellow Horn in povišal na 3:1.

V zadnjem delu sta se obe mreži zatresli še po dvakrat. Najprej so gostitelji razveselili tivolske navijače in prek Gregorja Koblarja in Davida Planka izenačili, odločilni gol pa je v 52. minuti prispeval Yellow Horn, ki je bil uspešen drugič v dvoboju. Za izenačenje bi lahko poskrbel Jure Sotlar, ki pa ni izkoristil kazenskega strela. Dahlem je dve minuti in sedem sekund pred koncem iz vrat povlekel Oliverja Roya, ki je vpisal neverjetnih 50 obramb (predvsem se je izkazal z nekaj bravurami, ko je imela Olimpija minuto celo dva igralca manj na ledu), a se mu je poteza maščevala. Pičlih 12 sekund pozneje je namreč prazno mrežo zatresel še Branislav Rehuš in postavil končni izid.

Telemach Olimpija : Orli Znojmo 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)

Dvorana Tivoli, gledalcev 600, sodniki: Babić (Avstrija), Gebei (Madžarska, glavna), Ettlmayr, Hofsttater (oba Avstrija).

Strelci: 1:0 - Logar (Tavželj, Chaput, 20./PP1), 1:1 - Lattner (Yellow Horn, Šedivy, 22./PP1), 1:2 - Bartoš (Yellow Horn, Šulak, 25./PP1), 1:3 - Yellow Horn (Bartoš, Šedivy, 40.), 2:3 - Koblar (Hebar, Čepon, 42.), 3:3 - Planko (Ropret, Kaspitz, 49.), 3:4 - Yellow Horn (Šulak, Stehlik, 52.), 3:5 - Rehuš (Beroun, Lattner, 59./EN).

Kazenske minute: Telemach Olimpija 10, Orli Znojmo 10.