EBEL: Olimpija na domačem ledu do prve zmage

Hokejisti Telemach Olimpije so osvojili prve točke v EBEL in s 4:1 na domačem ledu ugnali beljaški VSV.

Objavljeno
26. september 2014 20.44
Hokej
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Telemach Olimpije se po slabem začetku sezone in štirih zaporednih porazih vendarle veselijo prve zmage. Na domačem ledu v Tivoliju so po začetnih zapletih odigrali najboljšo tekmo te sezone in s 4:1 premagali VSV.

Ljubljančani so se po dveh zadnjih bolečih porazih proti Znojmu in Sapi tokrat maloštevilčnemu občinstvu predstavili v povsem drugačni luči in prve točke vpisali zlasti po zaslugi odlične igre v drugi tretjini, ko so v štirih minutah zabili tri zadetke, pod katere so se podpisali Marvin Degon, Žiga Pešut in Hunter Bishop. Po golu orlov v zadnji tretjini jim nato zmaji niso dovolili, da bi se razigrali, končni izid pa je z golom v prazna vrata postavil Bishop.

Tekma se je sicer začela s 15-minutno zamudo, saj so gostje iz Avstrije obtičali v prometu. Pet minut pred koncem prve tretjine pa je sledila nova prekinitev, ker je počilo steklo v ogradi. Sodnik je igralce predčasno poslal v garderobo, dodatnih pet minut pa so nato odigrali skupaj z drugo tretjino.

Zmaji so v tekmo krenili napadalno in borbeno, hitro so se pokazale priložnosti pred vrati Thomasa Honeckla. Gal Koren  je v 19. minuti pobegnil v protinapad, Beljačani so ga ustavili s prekrškom, toda kazenski strel je nato zapravil. Tudi v drugo tretjino so Ljubljančani vstopili ambiciozno in bili za pristop hitro nagrajeni. Najprej je plošček po strelu Marvina Degona z modre črte končal v mreži tik ob vratnici, že 31 sekund zatem pa je Žiga Pešut spretno preusmeril plošček v gol. Trener Beljačanov je vzel minuto odmora, toda naleta domačih pa še ni bilo konec. Po še nekaj nevarnih akcijah je bil v 34. minuti na pravem mestu pred golom Hunter Bishop in poskrbel za visoko vodstvo.

V zadnjem delu so gostje pritisnili in tudi kmalu zadeli. A znižanje ni pomenilo tudi preobrata. Domači vratar Andy Chiodo je bil zanesljiv, ubranil nekaj nevarnih poskusov tekmecev, izkazal se je predvsem po prodorih Seana Ringrosa in Benjamina Petrika. Povsem brez priložnosti niso bili niti domači, gostje pa so v zadnjih dveh minutah igrali brez vratarja in skušali še spremeniti izid. A domača obramba ni več klonila, šest sekund pred koncem pa je Bishop s strelom na prazen gol le še potrdil slavje zmajev, ki jih v nedeljo čaka še ena domača tekma, njihov tekmec bo Innsbruck.

»Morali smo pokazati drugačen obraz kot na prejšnjih tekmah. In na srečo smo ga, zasluženo smo zmagali. Borili smo se vsi od prvega do zadnjega,« je strnil oceno kapetan Olimpije Aleš Mušič.

EBEL:

Telemach Olimpija - VSV 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 1000, sodniki: Erd (Avstrija), Gebei (Madžarska, glavna), Loicht (Avstrija), Hribar (Slovenija).

Strelci: 1:0 Degon (White, Cvetek, 30.), 2:0 Pešut (Koblar, Logar, 30.), 3:0 Bishop (Leber, Cvetek, 34.), 3:1 Altmann (Fortier, 46.), 4:1 Bishop (White, 60.).

Kazenske minute: Telemach Olimpija + 10, VSV Beljak + 10.