Eric Pance pri 23 letih obesil drsalke na klin

Hokejist Olimpije Eric Pance je sinoči presenetil soigralce z novico, da končuje svojo hokejsko kariero.

Objavljeno
06. september 2014 10.26
Hokej
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovenski hokejist Eric Pancepri samo 23 letih odhaja z ledenih ploskev. Z novico o koncu kariere je sinoči presenetil soigralce in vodstvo ljubljanske Telemach Olimpije, s katero je sicer prejšnji teden podpisal novo enoletno pogodbo.

»V pripravljalnem obdobju je odlično pripravljeni Eric Pance kazal zelo dobre predstave. Nanj je v prihajajoči sezoni lige Ebel resno računal tudi trener Fabian Dahlem. V predsezoni je Eric Pance za zmaje odigral šest pripravljalnih tekem, na katerih je dosegel en zadetek. V svoji prekratki karieri se je z Olimpijo tudi trikrat veselil osvojitve naslova državnega prvaka,« so zapisali na spletni strani Olimpije in dodali, da Pancetovo odločitev obžalujejo, vendar jo bodo spoštovali.

Pance je kariero začel v Olimpiji, v sicer kratki hokejski karieri pa je nosil reprezentančne drese v različnih kategorijah, tudi članski. Pri Ljubljančanih je prvič zaigral v sezoni 2006/07, nastopil pa je tudi onkraj slovenskih meja, v nižjih selekcijah švedskega Malmöja in pri finskem Hokkiju.