Finska že ima finalista

Polfinalna para hokejske lige prvakov sta Lukko - Oulun Kärpät in Davos - Frölunda. Dvakrat odločali kazenski streli.

Objavljeno
10. december 2015 11.11
J. P.
J. P.

Ljubljana - Polfinalna para hokejske lige prvakov sta Lukko - Oulun Kärpät in Davos - Frölunda. Ne glede na to, kako se bosta razpletla dvoboja 12. in 19. januarja prihodnje leto, je torej že jasno, da bo v finalu (9. februarja) nastopil finski predstavnik, na nasprotni strani mu bo stal bodisi švicarski bodo švedski. Jasno pa je tudi že, da švedski Luleå ne bo ubranil lanske lovorike.

Kar dva četrtfinalna obračuna so odločili šele kazenski streli. Lukko se je v finskem derbiju s TPS dvakrat razšel brez zmagovalca (3:3, 1:1), mož odločitve v »loteriji« je bil Turo Asplund. Frölunda pa je v ponovitvi finala minule sezone v švedskem derbiju vrnila udarec Luleåju, ki je prvo tekmo dobil s 3:2, drugo izgubil s 4:5, pi izvajanju kazenskih strelov pa je bil le enkrat uspešen, medtem ko so tekmeci zadeli kar trikrat.

V drugem finskem dvoboju se je Kärpät na povratni tekmi s 5:1 (Julius Junttila je vpisal trojček golov) znesel nad Espoojem, ki mu tako ni pomagala domača zmaga z 2:0. Davos in Skellefteå sta se v prvem obračunu razšla brez zmagovalca, v drugo pa so bili Švicarji boljši s kar 4:1 in rešili čast neskandinavskih moštev.