Gašper Krošelj: Včasih smo bili na SP bolj sproščeni

Slovenski hokejski vratar opazil utrujenost in boleč Jegličev izostanek.

Objavljeno
09. maj 2017 23.26
Hokejska reprezentanca Slovenije Gašper Krošelj [Hokejska reprezentanca Slovenije,Gašper Krošelj]
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Pariz – Po tretjem porazu slovenske reprezentance na prvenstvu smo se pogovarjali z Gašperjem Krošljem, ki je po prvi tretjini, v kateri so si risi spet privoščili preveč napak, v vratih zamenjal Matijo Pintariča. Poskušal je s svojim deležem poskrbeti za zasuk, a tokrat je bila že točka vendarle preveč oddaljena.

Doživeli ste tretji poraz na prvenstvu, podobno kot v prvih dveh nastopih, in povrhu tudi na zadnji pripravljalni tekmi v Rusiji, se vam je spet zatikalo v uvodni tretjini tekme.

Poskusili smo igrati drugače in predvsem bolje, a ponoviila se nam je zgodba, ko se pozneje vsaj malce poberemo in preprečino polom, a vseeno je bil zasuk le predaleč.

Zakaj se vam to ponavlja?

Ne vem, kot bi imeli tremo, kot bi nas uničil pritisk. Včasih je bilo drugače, na veliko tekmovanje smo prišli kot popolni avtsajderji in zato smo bili sproščeni: če se nam kaj posreči, bo dobro, če pa ne, pa tudi ne bo tragedije. Zdaj nas konkurenca jemlje bolj resno, tudi naša pričakovanja so višja, nakar se ti zgodi, da ti ne gre po načrtih …

Vi ste sicer stopili na led v drugi tretjini, o čem ste takrat razmišljali?

Predvsem sem upal, da bo Matija Pintarič v vratih do konca, da bo občutil podporo soigralcev v polju in se nam ne bo ponovilo to, kar se nam je tu dogajalo na prvih dveh tekmah. Pa je bilo, žal, vse po starem: tekmeci so si priigrali visoko vodstvo, sam sem bil takrat kot vratar, ki vstopi v igro ob izdatni tekmečevi prednosti, neobremenjen, mi smo se pozneje zbudili, upali na presenečenje tako kot pri Švici, a ni šlo.

Kako ste iz vrat videli to nepovezanost v igri s hokejistom več na ledu?

Zelo se nam pozna, ker ni bilo na ledu Žige Jegliča, njegova napadalna trojka je uigrana. Sicer pa se mi zdi, kot bi bili utrujeni. Vedno znova potrebujemo nekaj časa za ogrevanje motorjev, pogosto se zares zberemo, ko je že prepozno. Tekmeci pa niso od muh, ne bodo znova popuščali, ko bomo mi našo igro poskusili dvigniti na višjo raven.

Pa zakaj menite, da prihaja do utrujenosti, zakaj je moštvo delovalo septembra v olimpijskih kvalifikacijah bolj zbrano in zanesljivo kot v dosedanjem delu svetovnega prvenstva?

Takrat smo bili res bolj sveži. Poglejte, pri nas gre za moštvo izkušenih hokejistov in očitno ne potrebujemo pretirano dolgih priprav. Morda se nam ta utrujenost, o kateri sem govoril, pozna tudi zaradi teh zadnjih štirih tednov v štirih različnih državah pred prvenstvom. Če pa se spomnim septembra, smo vadili teden in pol, nato smo v Minsku bili na visoki ravni.

Oddiha sicer ni, pred vami je zdaj že tekma s Finci, ki doslej niso igrali po pričakovanjih?

In to za nas vsekakor ni spodbudno. Izgubili so proti Čehom, potem ko so vodili že s 3:0. Zdaj bodo, razumljivo, igrali na vso moč, bolj zavzeto kot doslej na prvenstvu, res nas čaka zahtevna naloga. Lahko bi jo označil kar na ravni, tiste, s kakršno smo se spopadli pred dvobojem z izjemno Kanado.