Heikki Mälkiä zapustil trenersko klop Olimpije

Jutri bodo pri Telemach Olimpiji predstavili novo okrepitev Jana Muršaka, klub je zapustil trener Heikki Mälkiä.

Objavljeno
24. september 2012 12.54
Posodobljeno
24. september 2012 13.02
HOKEJ
P. Z., šport, D. O., Delo. si
P. Z., šport, D. O., Delo. si

Ljubljana - Po izjemno slabem uvodu v novo sezono avstrijskega razširjenega prvenstva so se pri Telemach Olimpiji odločili, da prekinejo sodelovanje s finskim trenerjem Heikkijem Mälkiö.

Finski strokovnjak je na klopi zeleno-belih na šestih tekmah uspel zbrati skromni dve točki, edine zmage so se Ljubljančani presenetljivo veselili na spektaklu puljskem amfiteatru proti Medveščaku. Mälkiä, ki je lansko sezono vodil Acroni Jesenice, je imel z ljubljanskim klubom podpisano enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Zeleno-belih so tako zaradi slabih rezultatov prekinili sodelovanje s finskim strokovnjakom, kot pa so še zapisali na uradni strani kluba, pa obstaja precej indicev, ki kažejo na kršenje pogodbenih določil s strani trenerja, ki je že zapustil aktualne državne prvake.

Navijače Olimpije pa je razveselila novica, da bo moštvo vendarle okrepil slovenski hokejist Jan Muršak, ki se zaradi lockouta v ligi NHL začasno seli v Ljubljano. Novo okrepitev bodo predstavili jutri, ko bodo hkrati podali tudi več informacij glede odhoda finskega trenerja.