Hokej: ogenj zmajev prešibak, Sapa spet premočna

Hokejisti Telemacha Olimpije so turnir na Madžarskem začeli s porazom, še četrtič je bila zanje premočna Sapa.

Objavljeno
01. september 2013 03.06
uho_Olimpija - VSV
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Szekesfehervar - Hokejisti Telemacha Olimpije ta konec tedna nastopajo na memorialnem turnirju Gaborja Ocskaya na Madžarskem, v polfinalu pa tudi v četrtem poskusu niso znali premagati gostiteljev. Igralci Sape so bili boljši s 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) in bodo v današnjem petem zaporednem finalu lovili četrto turnirsko trofejo.

V uvodni tretjini so gledalci, več kot 2000 se jih je zbralo ob ledu, videli promet v eno smer: gostitelji so z vsemi topovi udarili proti vratom ponovno izvrstnega Jerryja Kuhna (v celi tekmi je zbral kar 42 obramb!), ki je moral le enkrat po plošček v mrežo, v 12. minuti ga je namreč po odbitku ukanil Ladislav Sikorcin. V drugi tretjini so zmaji vendarle zaigrali nekoliko podjetneje, posledica tega je bil izenačujoči gol v 28. minuti. Jaka Zdešar je pobegnil po desnem krilu in podal pred vrata, kjer je ploščico v nebranjeni del mreže poslal Aleš Mušič.

Izenačenje je kajpak požgečkalo domače »vrage«, v razmaku dveh minut sta zadela Attila Nemeth in Peter Hetenyi, v dresu Olimpije je skušal vrniti novinec Jeff Ulmer, a je namesto mreže zatresel prečko. Piko na »i« je sredi zadnje tretjine postavil novinec pri Sapi Adam Naglich. Slovenske prvake, ki na Madžarskem nastopajo brez poškodovanih Pascala Morencyja, Scotta Howesa in Mihe Pesjaka, zato pa s povratnikom Damjanom Dervaričem, danes (ob 14.30) čaka dvoboj za končno tretje mesto z britanskim Sheffieldom, ki v polfinalu ni imel možnosti proti švicarski Ambri-Piotti (0:5).

POSTAVA TELEMACHA OLIMPIJE

Kuhn, Sila; Dervarič, Ross, Hebar, Mušič, Ulmer; Grahut, Cvetek, Berry, Hočevar, Pešut; Erman, Groznik, Ograjenšek, Verlič, Koblar; LaPlante, Sotlar, Zdešar.