Hokejisti Olimpije še v drugo praznih rok

V dvoboju 2. kola lige EBEL niso hokejisti Telemacha Olimpije na gostovanju pri Dornbirnu zadeli niti častnega gola.

Objavljeno
15. september 2013 02.32
mpi hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dornbirn - Hokejisti Telemacha Olimpije v novi sezoni lige EBEL še niso okusili slasti zmage. Po uvodnem porazu v Innsbrucku (2:4) so morali sinoči priznati premoč še drugemu avstrijskemu predstavniku Dornbirnu, ki je bil boljši s 4:0 (2:0, 2:0. 0:0).

V letos nekoliko spremenjenem sistemu tekmovanja (vodstvo lige dopušča združevanje najbolj oddaljenih gostovanj v dveh zaporednih dneh) so se Ljubljančani iz Innsbrucka takoj preselili še na skrajni zahod Avstrije in se pomerili z Dornbirnom, s katerim v minuli sezoni niso imeli najboljših izkušenj, nič drugače pa ni bilo ob začetku nove.

Domači so prvič zadeli po srečni akciji, ko je najprej eden od glavnih sodnikov za golom zmajev zaustavil plošček, ki so ga gostje želeli izbiti, zmedena ljubljanska obramba pa je takoj zatem klonila. Drugi  gol so domači zabili v 16. minuti, ko so unovčili eno številnih premoči igralca več (tekma se je končala s skupno kar 90 kazenskimi minutami).

V drugi tretjini so domači kmalu dosegli še tretji gol, ki je bil malce sporen, saj so pred hitrim protinapadom očiten prekršek ob ogradi naredili domači hokejisti, sodniki pa niso bili enakega mnenja. Dornbirn je ljubljansko mrežo četrtič zatresel z dvema igralcema več v 35. minuti, kar je bila le še pika na i zasluženi zmagi. Sicer bi tudi Ljubljančani lahko zadeli, saj so imeli nekaj priložnosti, vse njihove strele pa je polovil izvrstni domači vratar Adam Dennis.

Po včerjašnjem dvoboju zmaje čaka novo gostovanje, tokrat pri Linzu. Prvo domačo tekmo pa bodo ljubljanski hokejisti, ki jim bodo medtem njihov dom pod Rožnikom iz košarkarskega prizorišča eurobasketa spet preuredili v ledno dvorano, igrali šele 24. septembra s Salzburgom.

Dornbirn : Telemach Olimpija 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Dornbirn, Ledena dvorana, gledalcev 2235, sodniki Wallner, Warschaw, Hofer in Nikolic (vsi Avstrija).

Strelci: 1:0 - Brooks (D'Alvise, D'Aversa, 11.), 2:0 - Aquino (Jarrett, Mink, 16.), 3:0 - Grabher Meier (Montgomery, Mairitsch, 22.), 4:0 - Mink (Aquino, Oraže, 35.).

Kazenske minute: Dornbirn: 30 + 10 (Magnan) + 10 (Plante); Telemach Olimpija 40.

Telemach Olimpija: Kuhn, Sila; Ross, Schmidt, Ulmer, Blackwater, Hebar; Dervarič, Cvetek, Berry, Mušič, Hočevar; Erman, Grahut, Koblar, Pešut, Ograjenšek; LaPlante, Groznik, Sotlar, Zdešar.