Hokejisti VSV primazali hudo klofuto Olimpiji

V šesti tekmi lige EBEL so hokejisti Olimpije vpisali šesti poraz, vratarja sta morala osemkrat po plošček v mrežo.

Objavljeno
29. september 2013 22.54
Hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Beljak – Ne le, da so hokejisti Telemacha Olimpije v lige EBEL vpisali še šesti poraz zapored, tokrat jim je VSV zadal najhujši udarec v tej sezoni. Ljubljančani so morali kar osemkrat po plošček v svojo mrežo, dvakrat že po dveh minutah in kar štirikrat po zgolj polovici uvodne četrtine, sami pa niso tekmečevega vratarja premagali niti enkrat. Moštvo je trdno prikovano na rep razpredelnice, prve točke v sezoni pa še visijo v zraku.

Že začetek obračuna je nakazal, da bodo varovanci Bojana Zajca doživeli enega najtežjih porazov v EBEL doslej. Gostitelji si potrebovali natanko 46 sekund, da so prvič matirali Aleša Silo, ki pred tem v sezoni še ni dobil prednosti pred Jerryjem Kuhnom, že po naslednjem napadu je bilo na semaforju 2:0, razlika pa je bila podvojena v 10. minuti, ko je moral Sila v razmaku le nekaj sekund še dvakrat po plošček v mrežo. Tedaj je moral reagirati Zajc in med vratnici poslati Kuhna.

V drugi četrtini je bil za VSV uspešen le slovenski reprezentant Klemen Pretnar, ki je v drugo zadel tudi v zadnjem delu, dva gola je prav tako prispeval nekdanji zmaj John Hughes. V zelenem dresu si nekaj pohval zasluži le mladi četrti napad Jure Sotlar-Jaka Zdešar-Žiga Pešut, precej pod pričakovanji pa so igrale Olimpijine tuje okrepitve. V torek bodo ljubljanski hokejisti v Tivoliju pričakali zasedbo Linza.

VSV : TELEMACH OLIMPIJA 8:0 (4:0, 1:0, 3:0)

Mestna dvorana, gledalcev 3200, sodniki Berneker, Siegel, Kalb in Smeibidlo (vsi Avstrija).

Strelci: 1:0 – Hughes (Ryan, Jarrett, 1.), 2:0 – Rauchenwald (Platzer, Petrik, 2.), 3:0 – Rauchenwald (Brunner, Petrik, 10.), 4:0 – Hughes (Peintner, 10.), 5:0 – Pretnar (Nageler, McBride, 26.), 6:0 – Ryan (Hughes, Peintner, 41.), 7:0 – Fraser (McBride, 55.), 8:0 – Pretnar (Hughes, Ryan, 60.).

Kazenske minute: VSV 8, Telemach Olimpija 12.