Hokejsko SP: Francozov zmanjkuje, Slovaki brez končnice (VIDEO)

Češki hokejisti so bili v »slovenski« skupini s 5:2 uspešnejši od Francije, Američani še prepričljiveje, s 6:1, od Slovaške.

Objavljeno
14. maj 2017 22.33
ICEHOCKEY-WORLD/
J. P.
J. P.

Pariz - Današnja prva tekma šestega kola »slovenske« skupine B hokejskega svetovnega prvenstva elitnega kakovostnega razreda v Parizu se je razpletla s pričakovano zmago Čehov s 5:2 nad Francozi, ki jim vse slabše kaže glede napredovanja v četrtfinale, v primeru nocojšnje zmage Finske nad Švico pa bi zagotovo ostali brez preboja v najboljšo svetovno osmerico. Kanček upanja je »galskim petelinom« prižgal mlajši od bratov Da Costa, Stephane, ki je v 53. sekundi druge tretjine izkoristil številčno premoč in izenačil na 1:1 (zanj je bil to že šesti gol na prvenstvu), a že na drugi odmor so Čehi odnesli dva zadetka prednosti, na ciljni črti je bila razlika +3.

V skupini A pa so imeli Američani še manj dela s Slovaki, od katerih so bili boljši s 6:1 in jim tako vzeli še zadnjo iskro upanja za preboj v četrtfinale, medtem ko so si ga sami zagotovili že pred zadnjim kolom skupinskega dela. Poraženci so v celotnem dvoboju sprožili zgolj dvajset strelov, tekmeci osem več, spet je bil najagilnejši član Calgaryja Johnny Gaudreau z dvema goloma in eno podajo, skupaj je na turnirju zbral že devet točk (6+3). V zadnjem kolu Američani pričakujejo še derbi vodilnih zasedb v skupini s še neporaženimi Rusi, ki pa jih še prej čaka obračun z Latvijci, ki se z gostitelji Nemci na vse kriplje borijo za napredovanje v izločilne boje. 

SKUPINA A

Slovaška : ZDA 1:5 (0:1, 1:3, 0:2)
Gernat 31.; Keller 9., Gaudreau 26., 43., Dvorak 37., Trouba 39., Lee 48./PP1.

Danska : Švedska -:- (-:-, -:-, -:-)

SKUPINA B

Francija : Češka 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
S. Da Costa 21./PP1, Roussel 51.; Pastrnak 9./PP1, Repik 27., 49., Rutta 38./PP1, Zohorna 59./EN.

Švica : Finska -:- (-:-, -:-, -:-)