Hokejsko SP: Veliko dela za Slovake, Čehi zanesljivi

V senci povratka hokejistov Slovenije so na svetovnem prvenstvu v Kölnu in Parizu odigrali še pet zanimivih tekem.

Objavljeno
07. maj 2017 10.49
IHOCKEY-WORLD-GER-SWE
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Köln/Pariz - Svetovno hokejsko prvenstvo v Parizu in Kölnu se je prvi konec tedna in tretji tekmovalni dan že dodobra razživelo. Na obeh prizoriščih so odigrali po tri tekme, svojo prvo tudi Slovenci, na delu pa sta bili tudi obe domači zasedbi, ki sta izgubili proti Norveški in Švedski.

Manj drame kot na slovenski tekmi je bilo na tekmi v Nemčiji, kjer so gostitelji naslednjega SP Danci klonili proti Latviji z 0:3, za zanesljivo zmago je z dvema goloma v zadnjem delu poskrbel Misk Indrasis.

Po dodatnem delu igre sta se v Nemčiji razšli Slovaška in Italija. Slovaki igrajo na tem SP z "domačo" zasedbo brez NHL zvezdnikov, s povratniki med elito Italijani pa so se pošteno namučili. Šele gol Liborja Hudačka minuto in štiri sekunde pred koncem je prinesel izenačenje na 2:2, odločilni gol je nato v podaljšku dosegel Peter Čerešnak.

Čehi so se po porazu s Kanadčani na uvodni tekmi znesli nad nemočnimi Belorusi, na koncu je bilo v Parizu kar 6:1, Belorusi pa na prvi uspeh na SP proti Čehom od leta 1998 zdaj čakajo že osem tekem.

Večer sta zaznamovala dvoboja gostiteljev. V Parizu so pred ne povsem napolnjenimi tribunami Bercyja Francozi v eni od morda že odločilnih tekem za obstanek igrali z Norveško in tesno izgubili z 2:3. Za gostitelje je bilo usodno preveč kazni v drugem delu, ko je Norveška povedla z 2:0. Po dva gola sta na tekmi dosegla Stephane da Costa in Patrick Thoresen.

V Nemčiji pa so gostitelji na krilih zmage v prvem krogu proti ZDA z 2:1 danes igrali z eno od favoritov te skupine Švedsko, a bili blizu le pri 1:1 in 2:2. Pozneje so se Švedi razigrali in v drugi polovici tekme dosegli še pet golov za končnih 7:2.

Svetovno prvenstvo, izidi:

Latvija : Danska 3:0

Belorusija : Češka 1:6

Slovaška : Italija 3:2

Nemčija : Švedska 2:7

Norveška : Francija 3:2