Je Roy le namišljeni bolnik?

EBEL: Olimpija devetič zapored praznih rok. Navijači zahtevajo spremembe.

Objavljeno
16. december 2015 00.21
Žiga Pešut in Robert Lukas v boju za plošček na tekmi med Telemach Olimpijo in Linzem. Ljubljana 14. oktober 2014.
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Ljubljana – Hokejisti Telemacha Olimpije so doživeli novi poraz v boju za točke odprtega avstrijskega prvenstva, tokrat že devetič zapored. Sinoči, ko so povrhu tik pred tekmo ostali brez prvega vratarja Olivierja Roya, niso bili kos Innsbrucku. Navijači zahtevajo spremembe, a za kakršnekoli poteze bi v Tivoliju potrebovali denar, ki pa jim ga kronično primanjkuje.

Resda so ljubljanski hokejski privrženci v zadnjih treh sezonah vajeni vsega hudega in predvsem bolečih porazov, a zadnja dva na zahodu Avstrije, predvsem sobotni v Innsbrucku z 1:8, sta še bolj razredčila tivolske tribune in povzročila tudi novo jezo. Drugič v sezoni se je namreč pojavil transparent s sporočilom trenerju in športnemu direktorju Fabianu Dahlemu, da je napočil čas za njegov odhod.

Težava na trenerski klopi pa še zdaleč ni edina. Včeraj so zmaji povrhu ostali brez svojega udarnega aduta, vratarja Olivierja Roya, ki je resda nazadnje v Dornbirnu dobil udarec, a o resnosti njegove poškodbe so mnogi v Tivoliju podvomili, zato sinoči še ni bilo jasno, kako bo z njim v prihodnjih dneh. Mladi Matic Marinšek je sicer nalogo v vratih opravil povsem spodobno, za najslabše moštvo v ligi pa je bilo tudi sinoči usodno pomanjkanje kakovosti v trenutkih številčne premoči.

Fabian Dahlem, trener Telemacha Olimpije: »Svojim igralcem ne morem ničesar zameriti, saj so se borili po najboljših močeh. Nismo bili daleč od uspeha, a v odločilnih trenutkih se je tehtnica vendarle nagnila na stran kakovostnejšega moštva iz Innsbrucka. Na takšnih tekmah so pomembne malenkosti, verjamem pa še naprej v to moštvo, ne nameravam odstopiti. Vem, da bi potrebovali okrepitve, a dokler tega ne bo omogočal proračun, bo to težko uresničiti.«

Telemach Olimpija : Innsbruck 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)

Dvorana Tivoli, gledalcev 500, sodniki Piragić (Hrv), Widmann, Hofstätter (oba Avs), Hribar (Slo).

Strelci: 0:1 - Spurgeon (Bishop, 19), 0:2 - Lammers (Schaus, 24 - SH), 1:2 - Natzgaam (Reinthaler, 30), 1:3 - Ulmer (Lammer, 31), 1:4 - Schaus (Frischmann, Schuller, 43 - PP), 2:4 - Sotlar (Selan, Mušič, 47 - PP)

Kazenske minute: Telemach Olimpija 14, Innsbruck 14.

Telemach Olimpija: Marinšek, Trelc; Logar, Reinthaler, Kaspitz, Pešut, Ropret; Groznik, Planko, Pešut, Nagtzaam, Koblar; Selan, Čepon, Pem, Mušič, Sotlar; Scholz, Kalan, Hadžić, Koren.

Drugi izidi 31. kola - VSV : Linz 4:2 (1:1, 0:0, 3:1; Hunter, Kelly, Pance, Schofield; DaSilva, Lukas), Salzburg : Fehervar 4:3 (1:2, 1:1, 1:0; Rauchenwald, Fahey, Hughes, Sterling; Sarpatki, Manavian, Sziranyi)), Bolzano : Znojmo 4:5 (2:1, 1:1, 1:2 - 0:1; DiCasmirro, Oberdörfer, Palmieri, Broda; Štach, Bača po 2, Biro).

Vrstni red: Linz 62, Salzburg 61, Dornbirn 55, KAC 53, Znojmo 52, Bolzano 50, Vienna Capitals 48, Fehervar 45, VSV 44, Innsbruck 37, Graz 99ers 33, Telemach Olimpija 15.

Naslednje tekme, jutri: Graz 99ers - Dornbirn; petek: Linz - Telemach Olimpija, Znojmo - Graz 99ers, Innsbruck - VSV, Fehervar - Vienna Capitals, KAC - Dornbirn, Bolzano - Salzburg.