Jeseničani začeli s porazom, trije goli Razingarja

Novoustanovljeno moštvo Team Jesenice je sezono v ligi INL začelo s porazom s 3:5 proti Meranu.

Objavljeno
29. september 2013 16.43
Rudi Hiti
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana – Ker so bili v uvodnem kolu prosti, so hokejisti novopečenega moštva Team Jesenice sezono v ligi INL začeli šele v 2. kolu na gostovanju pri Meranu. S tremi goli se je izkazal prvi as zasedbe Tomaž Razingar, a je bil tudi njegov učinek premalo za kaj več kot častni poraz s 3:5. Pri gostiteljih je po učinku izstopal izkušeni Kanadčan Taggart Desmet, ki je prispeval kar štiri gole, zadnjega v prazno mrežo, jeseniški gol pa je v 13. minuti ob igralcu manj na ledu načel Philipp Grandi.

Jeseničani so zadeli že v prvem napadu na tekmi, v 50. minuti je bil izid še poravnan (3:3), v končnici pa so domači pritisnili na plin in ulovili poln plen. Slovenskim predstavnikom se je poznala neuigranost, pa tudi neučinkovitost (z izjemo Razingarja seveda), saj so kar 45-krat ustrelili na tekmečev gol, Italijani zgolj 31-krat.

»Bili smo podjetnejši, sprožili več nevarnih strelov, vendar pa smo bili premalo zbrani v zaključkih akcij. V ključnem trenutku smo zadeli dve vratnici, z malce več natančnosti bi bili v prednosti in na pragu zmage. Narekovali smo oster ritem, ki smo ga med tekmo še stopnjevali, a se je Merano spretno izvlekel iz številnih zagat. Tekmeci so znali zavlačevati, delati dolge menjave, popravljati vratarsko opremo in gol – s tem so prihajali do daljših odmorov in si vračali sapo. Pomanjkanje dvobojev se nam še posebej pozna v obrambi. V igri smo bili dokaj disciplinirani, naša hitrost je gostitelje silila v prekrške, česar pa nismo znali izkoristiti, saj se je njihov vratar res izkazal,« je strnil vtise trener Gorazd Rekelj.

IZIDI TEKEM SLOVENSKIH EKIP V 2. KOLU LIGE INL

MK Bled : Neumarkt 1:10 (0:6, 1:1, 0:3; Korpar 35.)
Celje : Playboy Slavija 1:3 (0:0, 1:1, 0:2; Kolar 22.; Zdešar 21., Sotlar 46., Zagorc Pilko 58.)
Triglav : Eppan 2:4 (0:0, 0:1, 2:3; Vodnjov 48., Ahačič 55.)
Merano : Team Jesenice 5:3 (1:1, 2:1, 2:1; Razingar 1., 36., 50.)