V državnem prvenstvu tudi jeseniški hokejisti

V državnem hokejskem prvenstvu bo ob pomoči nekaterih veteranov igrala tudi ekipa HD mladi Jesenice.

Objavljeno
10. oktober 2012 11.07
Posodobljeno
10. oktober 2012 11.17
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Jesenice - Uprava HD mladi Jesenice je na svoji redni seji sprejela sklep, da nastopi v članskem državnem prvenstvu. Novica, ki je udarila kot strela z jasnega neba, je plod dela članov uprave, ki so na vsak način želeli nadaljevati z dolgoletno tradicijo jeseniškega hokeja.

»Trenutne razmere v slovenskem hokeju so nas pripeljale do odločitve, da odigramo državno prvenstvu s pomočjo nekaterih veteranov, ki so pred kratkim prenehali z aktivnim igranjem hokeja. V ekipi se bodo pridružili igralcem, ki so ostali po propadu jeseniške članske ekipe in si niso uspeli dobiti novega kluba. Dejansko vstopamo v državno prvenstvo zavoljo ohranitve jeseniškega in s tem tudi slovenskega hokeja,« je razloge za ustanovitev ekipe, ki bo nastopala v državnem prvenstvu Slovenije pojasnil predsednik kluba in tudi eden tistih veteranov, ki se vrača ne ledene ploskve Miha Rebolj.

Ekipe se tekmovanj udeležujejo z različnimi nameni in različnimi cilji. Rebolj je enega od vzrokov že izpostavil, športni cilj ekipe pa tudi ni zanemarljiv. Člani ekipe so po večini vajeni igrati pomembno vlogo v tekmovanjih, v katerih so nastopili, nosilne vloge v ekipi jim niso tuje, izkušenj jim nikakor ne primanjkuje, zato tudi športni cilji niso zgolj le nastop. »Naš športni cilj je vsekakor zmaga na vsaki tekmi. Odigrali bomo 12 krogov rednega dela državnega prvenstva. Ekipa je konkurenčna, morda nam manjka nekaj treninga, verjamem pa, da nam bo z nekaj treninga in skozi tekme to tudi uspelo,« je prepričan Miha Rebolj.

Morda ta odločitev odločno vodi na pot vrnitve jeseniškega hokeja med člane EBEL, vendar je predsednik HD mladi Jesenice Miha Rebolj poudaril, da je za kaj takega preprosto še prezgodaj. Čas bo pač pokazal, ali so Jesenice dejansko sposobne v enem letu odsotnosti poseči nazaj v tekmovanje, ki je prinašalo zanimive boje, kakovosten hokej in številne obiskovalce v Podmežaklo. Seveda je veliko odvisnega od finančnih sredstev, ki preprosto krojijo usodo. »Ekipa bo igrala brez zahteve po plačah. Nastop ekipe ne bo imel vpliva na proračun HD mladi Jesenice« je še povedal Rebolj in dodal, da nihče od poklicanih igralcev o pritrdilnem odgovoru ni razmišljal dlje kot minutko. Prvi nastop ekipo čaka v petek, 19.10.2012, ko se bodo v Mariboru pomerili z domačo ekipo.

Ekipa HD mladi Jesenice za DP:

Vratar: Gaber Glavič,

Branilci: Uroš Vidmar, Borut Vukčevič, Dejan Varl, Senad Kovačević, Miha Rebolj, Boris Kunčič, Damir Ejup,

Napadalci: Aleš Remar, Luka Rebolj, Miha Bremec, Milan Hafner, Miha Brus, Peter Rožič, Milan Zrnič, David Sefič, Grega Pihler, Žiga Kovačec, Martin Potočnik, Andrej Židan.

Trenerja bosta Bine Felc in Aleš Sodja.