Kanadski hokejist Judd Blackwater osmi tujec med zmaji

Hokejisti Telemacha Olimpije bodo v novo sezono štartali s šestimi Kanadčani, tudi napadalcem Juddom Blackwaterjem.

Objavljeno
27. avgust 2013 20.11
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Moštvo Telemacha Olimpije bo tudi v novi sezoni pošteno ojačano s tujimi hokejskimi okrepitvami. Zadnja med njimi je 26-letni kanadski napadalec Judd Blackwater, ki je zmajem obljubil enoletno zvestobo, v Ljubljani pa ga pričakujejo že v petek. Državne prvake sicer konec tedna čaka pripravljalni turnir v Szekesfehervarju v spomin na Gaborja Ocskaya, dolgoletnega madžarskega reprezentanta. V soboto se bodo pomerili z gostiteljico turnirja Sapo, na tekmovanju nastopata še angleški Sheffield in švicarski Ambri-Piotta.

Blackwater je sicer v pretekli sezoni branil barve moštva Los Angeles Wranglers v ECHL in v 76 dvobojih vknjižil 55 točk za 22 golov in 33 podaj, še učinkovitejši pa je bil sezono prej s kar 70 točkami (27+43) v 67 obračunih. Pred tem si je kruh služil še v treh zasedbah v AHL (Rockford IceHogs, Rochester Americans in Abbotsford Heat), nima pa še izkušenj z igranjem na stari celini.

Kanadčan bo že osmi član Telemacha Olimpije za prihodnjo sezono z one strani luže - ob njem so v zmajevem gnezdu še njegovi rojaki Jake LaPlante (ima tudi slovensko državljanstvo), Nick Ross, Jeff Ulmer, Pascal Morency in Scott Howes ter Američana Alex Berry in vratar Jerry Kuhn, ki je Olimpijino mrežo branil že v minuli sezoni.