KHL: Jan Muršak spet med strelci

Amur Habarovsk je resda pokleknil pred vodilno zasedbo ruske hokejske lige KHL, a je mu Jan Muršak zagotovil točko.

Objavljeno
08. oktober 2013 00.45
acr hokej
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski hokejski reprezentant Jan Muršak veselo trese mreže v ruski ligi KHL. Danes se je njegovo moštvo Amur Habarovsk pomerilo z doslej najprepričljivejšo zasedbo lige SKA St. Peterburgom, ki je s 4:3 (2:0, 1:2, 0:1, 1:0) zmagala šele po podaljšku.

Gostitelji iz St. Peterburga so v 26. minuti po golih Panarina z igralcem več, Kalinina in Šipačjova vodili že s 3:0, vendar Amur ni vrgel puške v koruzo in se je že štiri minute in pol pozneje spet vrnil v igro. Po golih Litovčenka in Klimčuka v razmaku minute in 18 sekund je bilo na semaforju le še 3:2, izid pa se ni spremenil vse do zadnje minute. Natanko 20 sekund pred koncem rednega dela pa je ekipi iz Habarovska podaljšek izsilil prav Jan Muršak, ki se je med strelce vpisal še na drugi tekmi zapored. V peti minuti podaljška je Tihonov vendarle poskrbel, da je pričakovana zmaga ostala doma.

SKA St. Peterburg ostaja udobno vodilno moštvo zahodne konkurence, medtem ko je Amur na enajstem mestu vzhodne konference z 12 točkami. Še to: daleč najvišjo zmago danes v KHL je vknjižil Medveščak, ki je s kar 6:0 (končni izid so medvedi postavili že v 32. minuti) izprašil moštvo Nižnekamska.