Konec poletja za Kopitarja, drsalke že nabrušene za NHL

Slovenski hokejist Anže Kopitar bo z moštvom Los Angeles Kings novo sezono začel 8. oktobra.

Objavljeno
03. september 2014 17.13
HOKEJ - Anže Kopitar
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bled − Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar zaključuje počitnice v domovini in se odpravlja nazaj v Los Angeles. Nova sezona v severnoameriški hokejski ligi se zanj in za soigralce pri moštvu Los Angeles Kings, ki bo branilo drugi naslov v treh letih, začenja 8. oktobra.

Hrušičan je veliko slavje po osvojitvi prestižnega Stanleyjevega pokala lahko nadaljeval v domovini. Pokal je med potepanjem po svetu znova obiskal tudi Slovenijo, Kopitar ga je med drugim ponesel na vrh Golice in ga v Podmežakli pokazal navijačem. A vse to so zdaj le še lepi spomini, načrti pa že povezani s prihodnostjo in novimi izzivi.

Poleti si je najboljši slovenski hokejist po dolgem času privoščil tudi nekaj oddiha na morju in povsem odmislil športne in hokejske obveznosti. Dejal je, da je bilo poletje prijetno, a kratko, hitro je namreč že začel priprave na novo sezono. Priznal je, da se treningov na suhem in dela v telovadnici hitro naveliča, tako da komaj čaka na vrnitev na ledene ploskve. Ledene treninge na Bledu je opravljal pod vodstvom očeta Matjaža, pridružil se mu je tudi brat Gašper, pa še nekateri kolegi iz reprezentance.

Ob vrnitvi v ZDA ga čaka že znana praksa pred začetkom sezone: »Urnik in ritem bosta približno ista. Mogoče bo kakšen prost dan več v primerjavi s prejšnjo sezono, ko so bile tudi olimpijske igre. Skrivnosti ni, veliko tekem je v precej kratkem času in urnik bo naporen, tako kot vedno.«

»Zdaj so se vsi pripravljali kot pred vsako sezono. Kar se tiče branjenja naslova: to je breme, ki si ga ne smemo naložiti preveč. Najprej je treba priti v končnico, cilj je seveda ubranitev naslova, pomemben pa bo tudi naš začetek, da nam nato od februarja do aprila ne bo šlo preveč za nohte,« je povedal slovenski hokejski as.

V njegovi ekipi ne bo veliko sprememb. V obdobju prestopov pa je klub zapustil le veteran Willie Mitchell, sicer pa je postava kraljev skoraj takšna, kot je bila v končnici prejšnje sezone, ko se je za kalifornijsko moštvo vse razpletlo sijajno. Dolgoletno sodelovanje je vodstvo sklenilo tudi s Slovakom Marianom Gaborikom.

»Vsi pravijo, da bi bilo super osvojiti prvo mesto v skupini. Ampak pomembno je osvojiti naslov na koncu, nazadnje ni pomembno, ali si prvi v skupini ali v konferenci. Bi bilo pa lepo, da bi bili malo bolj sproščeni in bi že nekoliko prej imeli zagotovljeno uvrstitev v končnico,« je še povedal o željah za novo sezono.

Kopitar bo v ZDA odpotoval v petek, najprej ga čaka še nekaj obveznosti pri pokroviteljih in navijačih ter klubski turnir v golfu, sredi septembra pa se bo začel pripravljalni tabor Los Angelesa. Prve pripravljalne tekme bodo že 22. septembra, zares pa se bo za branilce naslova začelo 8. oktobra.