Kopitar blestel, a bi se raje pripravljal na OI

NHL: slovenski hokejski as z dvema podajama v finalu eden od mož odločitve na večeru zvezd. 

Objavljeno
30. januar 2018 01.28
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Tampa Bay – Amalie Arena na Floridi bo Anžetu Kopitarju ostala v zelo lepem spominu. V finalu vikenda All-Star NHL je z dvema podajama pomagal selekciji pacifiške skupine do zmage s 5:2 in milijona dolarjev nagrade, MVP tekme je postal Vancouverjev novinec Brock Boeser.

Prvič po letu 2015, skupno pa četrtič v karieri je bil Anže Kopitar izbran na tekmo zvezd, tokrat prvič, odkar jo pripravljajo v novem formatu. V NHL in ameriških športih nasploh je vse podrejeno šovu in gledalcem, zato je vodstvo lige našlo rešitev v tekmi treh proti trem in vikend zvezd razširilo na turnir štirih ekip. Kopitar je bil med smetano pacifiške skupine, ki se je prek polfinala prebila do boja za milijon dolarjev in takrat je šlo zares.

»V polfinalu smo igrali bolj za gledalce, iskali smo privlačne podaje in preigravanja, da bi navdušili gledalce, v finalu pa smo si rekli, da se za tako nagrado splača potruditi,« je komentiral branilec Los Angeles Kings Drew Doughty, ki je v prvi tretjini finala dosegel najlepši gol na tekmi po podaji Kopitarja. Pacifiška skupina je atlantsko premagala s 5:2, gledalci so lahko uživali v večeru lepih potez na ledu, nagrada pa je zagotovila tudi tekmovalno ostrino.

Kopitarju 91 tisoč dolarjev

»Prvič sem igral v formatu treh proti trem in mislim, da je rešitev odlična. Prostora na ledu je veliko, tekma je namenjena lepim potezam in hitremu hokeju za gledalce, pa tudi za nas je bolj zabavna kot še en običajen nastop,« se je z odločitvijo lige po tekmi strinjal Kopitar, na koncu pa tako kot večina hokejskih zvezdnikov dodal: »Vikend zvezd je vedno nekaj posebnega, je zabavna izkušnja, a bi se vseeno zdaj veliko raje z reprezentanco pripravljal na OI. Za majhno reprezentanco, kot je Slovenija, je to ogromna stvar in kdo ve, če bom še kdaj dobil priložnost.«

Kopitarju bo v majhno tolažbo 91 tisoč dolarjev, kolikor jih je prejel vsak od članov zmagovalne enajsterice pacifiške skupine, Hrušičan in Doughty pa obljubljata, da bosta denar namenila za veliko zabavo z ekipo, saj so tudi soigralci zaslužni, da sta se najboljša posameznika Kraljev v tej sezoni znašla na vikendu zvezd.

Zvezdi Kučerov in Boeser

Na Floridi je pred domačimi gledalci v polfinalu blestel Nikita Kučerov, v tej sezoni najboljši strelec v NHL s 64 točkami. Skromni in zadržani Rus je ljubljenec navijačev Tampe in raje kot v mikrofone govori s hokejsko palico in ploščkom. Tudi tokrat sta s kapetanom Tampe Stevenom Stamkosom tvorila udarno navezo atlantske skupine, Kučerov je v polfinalu zadel trikrat, v finalu pa naletel na razpoloženega Kopitarja in soigralce.

Najboljši igralec spektakla je postal 20-letni novinec Vancouvra Brock Boeser, šele kot drugi v zgodovini je že v prvi sezoni v NHL postal MVP vikenda All-Star. Pridružil se je enemu najboljših vseh časov Mariu Lemieuxu, ki je nagrado kot novinec osvojil leta 1985.