Kopitar prispeval dve podaji k zmagi Kraljev

Branilci naslova v NHL, hokejisti moštva Los Angeles Kings, so s 4:1 gladko odpravili Morske pse iz San Joseja.

Objavljeno
01. oktober 2014 10.31
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-SAN-JOSE-SHARKS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Jose - Branilci naslova v severnoameriški ligi NHL, hokejisti moštva Los Angeles Kings, uspešno nadaljujejo niz pripravljalnih tekem pred začetkom nove sezone. Sinoči so bili s 4:1 boljši od Morskih psov iz San Joseja, vnovič pa se je izkazal tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki ga - če se po jutru dan pozna - čaka nova uspešna sezona.

Prispeval je namreč podaji pri prvih dveh golih Kraljev. San Jose se je resda prvi dokopal do vodstva že po 88 sekundah igre, za kar je poskrbel Joe Thornton, a so zadnji dobitniki Stanleyjevega pokala izenačili že v deveti minuti, ko je ob številčni premoči na ledu Kopitarjevo podajo izkoristil Drew Doughty. Gorenjski as je zrežiral še akcijo za 2:1, ki jo je že v 44. sekundi drugega dela dokončal Dustin Brown. V drugi polovici tekme sta gladko zmago Los Angelesa potrdila še Justin Williams (dodal je še dve asistenci) in Dwight King.

Anže je na ledu prebil dobrih 18 minut in pol, v katerih pa ni sprožil v okvir tekmečevih vrat. Da je bila zmaga Kraljev zaslužena, potrjuje tudi rahla premoč v razmerju strelov na gol (30:24).