Kopitar: Ta izkušnja nas bo spremljala za vselej!

Marchand: Občutek je nepopisen. Ozreš se po dvorani, na tribuni zagledaš družino in množico ponosnih navijačev.

Objavljeno
30. september 2016 12.50
SPO-HKI-WCH-WORLD-CUP-OF-HOCKEY-2016-FINAL---GAME-TWO---CANADA-V
J. P.
J. P.

Toronto - »Zelo smo uživali! Smo prav posebna skupina igralcev in ta izkušnja nas bo spremljala za vselej,« je bil po porazu v finalu vnovič obujenega hokejskega svetovnega pokala v Torontu proti gostiteljem Kanadčanom kratek in jedrnat kapetan združene selekcije Evrope Anže Kopitar, ki pa je bil tudi z drugim mestom izjemno zadovoljen. Zanimivost: med vsemi igralci je predrsal največ - kar 6460 metrov!

»Občutek je nepopisen: ozreš se naokrog po dvorani, na tribuni zagledaš družino in množico ponosnih navijačev. Trenutkov, polnih emocij, ko uspešno zastopaš barve svoje ekipe in svoje države, se enostavno ne da opisati,« vzhičenja ni skrival s petimi zadetki najboljši strelec turnirja Brad Marchand, ki je 43,1 sekunde pred koncem tudi poskrbel za kanadsko zmago z 2:1.

Individualno lovoriko za najkoristnejšega igralca turnirja si je pričakovano prislužil Sidney Crosby, z desetimi točkami za tri gole in sedem asistenc najučinkovitejši mož na tekmovanju: »Ni bilo lahko. Sleherni kanadski igralec si želi igrati pod državno zastavo. Pričakovanja so bila velika, to nam je bilo jasno. Toda tekmovati pred domačo publiko je nepredstavljivo. Za nami je odličen mesec, za mano pa zahtevna sezona, zato mi ta dosežek pomeni še toliko več.«