Kopitar v Ameriko spet z visokimi cilji

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je pred svojo osmo sezono v NHL. Tudi v pričakovanju OI v Sočiju.

Objavljeno
27. avgust 2013 16.28
Anže Kopitar
S. U., Š. Ro., šport
S. U., Š. Ro., šport

Bled - Vodilni slovenski hokejist Anže Kopitar šteje zadnje dneve v domovini pred že tradicionalnim odhodom ob koncu poletja v Severno Ameriko. V prihajajočem tednu se bo namreč moštvo Los Angeles Kings zbralo na skupnih pripravah za sezono, ki bo za slovenskega hokejista že osma po vrsti.

»Kot vedno bodo tako moštvenimi kot osebni cilji visoki,« je na novinarski konferenci na Bledu povedal Kopitar in omenil tudi pomembnost olimpijskih iger. Kot je priznal, sicer o olimpijskem nastopu še ni veliko razmišljal, si je pa zaželel, da se bi reprezentanci pridružil že na pripravah in ne šele na prizorišču v Sočiju. »Rad bi se uigral s soigralci, bilo bi pravično do njih, da se jim pridružim že prej. Pa tudi zaradi časovne razlike bi bilo zame precej lažje,« je povedal o najpomembnejšem dogodku zime, na katerem se bodo »risi« podpisali pod zgodovinski prvi olimpijski nastop.

Po vrnitvi v Kalifornijo bo s Kralji opravil priprave, prva tekma pa ga že čaka 8. septembra, ko je na sporedu dan kluba. »Mislim, da v tej sezoni le ne bo tolikšnega pritiska kot lani, ko smo sezono začeli kot branilci naslova,« se je nadejal Kopitar in si tudi zaželel, da se tokrat v končnico ne bi v uvrstili v zadnjem trenutku in tako prišli do prednosti prve tekme doma.

»Pričakovanja znotraj ekipe so zelo velika. V garderobi je veliko pozitivnega naboja in medsebojnega spodbujanja k najvišjim ciljem, zagnanosti, zmagam. Jedro moštva je mlado. Mike Richards in Jeff Carter imata osemletni pogodbi, lani sta sodelovanje podaljšala Dustin Brown in vratar Jonathan Quick, tudi mene pogodba s kralji veže še za tri leta, kar je lepa doba. Ekipa je po koncu minule sezone resda doživela nekaj manjših kadrovskih sprememb, vendar pa je jedro bolj ali manj ostalo nespremenjeno. Trener Darryl Sutter in generalni menedžer Dean Lombardi vsako leto nekoliko spremenita in osvežita igralski kader, a drastične spremembe je pričakovati zgolj v primeru spora znotraj slačilnice. Verjamem pa, da do tega ne bo prišlo.«

Slovenski hokejist ima sicer za seboj zelo praznično poletje, julija se je poročil, pred dnevi pa praznoval 26. rojstni dan. Obžaloval je le, da ne bo mogel v domovini praznovati tudi športnega praznika - evropskega prvenstva v košarki. »Žal mi je, da že odhajam in da si ne bom mogel ogledati nobene tekme v živo. Fantom želim srečo in čim manj poškodb. Verjamem, da se lahko uvrstijo v četrtfinale, končnica pa bo, tako kot v vsakem športu, loterija,« je povedal gorenjski košarkarski navdušenec.