Kopitarja tokrat tudi polnila mrežo na Švedskem

Hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je z golom in tremi asistencami izkazal na tekmi med Moro in Västeräsom (6:2).

Objavljeno
25. september 2012 23.25
Slovenija, Bled, 10.September2012, Anže Kopitar trenira v blejski ledeni dvorani. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki se je po prekinitvi dejavnosti v NHL začasno preselil na Švedsko, je svoji kakovosti primerno začel svoje nastope za moštvo Mora. Potem ko sta z bratom Gašperjem na svoji prvi tekmi, v soboto proti moštvu Djurgarden, dosegla podaji, sta bila tokrat tudi med strelci.

V drugi švedski ligi je danes njuna »začasna« ekipa s 6:2 premagala Västeräs. Ob tem je starejši Kopitar vpisal tudi svoj prvi gol in kar tri asistence, gol je dosegel tudi njegov mlajši brat Gašper.

Pogovori o NHL spet v petek

Potem ko so zaradi nestrinjanja glede podpisovanja nove kolektiven pogodbe v severnoameriški hokejski ligi NHL prekinili vse dejavnosti in so si številni igralci poiskali začasno delo v Evropi, so iz vodstva tekmovanja danes sporočili, da bodo pogajanja nadaljevali v petek.

Vodstvo lige NHL in sindikat igralcev NHLPA sta se nazadnje za pogajalsko mizo srečala pred tednom dni. Zastopnik igralcev Steve Fehr in izvršni komisar lige Bill Daly sta danes na sestanku v Torontu določila datum nadaljevanja pogajanja, petek, prizorišča pa še ne.

Delo v NHL se je po izteku prejšnje pogodbe ustavilo 16. septembra, od takrat pa vse v povezavi z NHL stoji na mestu. Jedro spora med stranema je seveda denar - NHL pričakuje in zahteva znižanje deleža igralcev pri deljenju sredstev v ligi, hokejisti pa ne pristajajo na znižanje plač.

Sezona bi se sicer morala, če ne bi bilo zapletov, začeti 11. oktobra, a se zdaj ne bo mogla. Vodstvo lige pa je pred dnevi zaradi »lockouta« že odpovedalo vse pripravljalne tekme do 30. septembra.