Kopitarjev dvojni mejnik: 900. tekma in 800. točka v NHL (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so niz sedmih zaporednih gostovanj zapečatili z zmago nad Winnipegom s 4:3.

Objavljeno
21. februar 2018 11.04
SPO-HKO-HKN-LOS-ANGELES-KINGS-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
J. P., J. M.
J. P., J. M.

Winnipeg - V zaključku rednega dela hokejske lige NHL je vsaka zmaga zelo pomembna in dragocena, sploh za moštva, ki se gibljejo ravno na meji napredovanja v izločilne boje. Med njimi je tudi Los Angeles, ki je očitno spet ujel zmagovalni ritem, sinoči je bil uspešen tretjič zapovrstjo, že tretjič tudi na gostovanju. S 4:3 je odpravil tretjeuvrščeno zasedbo zahodne konference, Winnipeg, s čimer se je učvrstil na osmem mestu razpredelnice, resda pa je med petim in devetim mestom le točka razkoraka.

280 golov in 520 podaj

Obračun je bil prav poseben za kapetana Kraljev Anžeta Kopitarja, ki je dosegel nov mejnik. S podajo Dustinu Brownu za vodstvo s 4:2 dobre štiri minute pred zadnjim piskom sirene je namreč v svojem natanko 900. dvoboju v NHL vpisal že okroglo 800. točko, v statistiki ima zdaj 280 zadetkov in 520 asistenc. Prvo točko je vpisal že v sezoni 2006/07, njegova najučinkovitejša pa je bila sezona 2009/10, ko se je ustavil pri 81 točkah za 34 golov in 47 podaj. Letos ima možnost letvico dvigniti še višje, ta hip je že pri 64 točkah.

Med 15 najučinkovitejšimi v ligi

Samo v zadnjih 21 obračunih je prispeval kar 24 točk za osem zadetkov in šestnajst asistenc, na seznamu najučinkovitejših igralcev lige pa se že vso sezono drži v petnajsterici, trenutno je na 14. mestu peti najuspešnejši Evropejec. Niz kar sedmih zaporednih gostovanj Kraljev se je v Winnipegu vendarle končal, zdaj hrušiškega napadalca in njegove soigralce v noči na petek čaka domač obračun z Zvezdami iz Dallasa, ki imajo trenutno v žepu zgolj točko več in tudi še niso varni glede končnice.

IZIDI LIGE NHL

Winnipeg Jets : Los Angeles Kings 3:4 (Anže Kopitar 0+1 v 24 minutah)
New Jersey Devils : Columbus Blue Jackets 1:2
Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 3:2 - v podaljšku
Toronto Maple Leafs : Florida Panthers 1:0
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 2:4
Detroit Red Wings : Nashville Predators 2:3
St. Louis Blues : San Jose Sharks 2:3
Edmonton Oilers : Boston Bruins 2:3
Vancouver Canucks : Colorado Avalanche 4:5 - v podaljšku