Kopitarjeve želje: ena točka na tekmo in ostati v igri vse do junija

Slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja z ekipo Los Angeles Kings prva tekma sezone v NHL čaka v noči na petek.

Objavljeno
01. oktober 2013 22.43
SPO-HKO-HKN-NEW-YORK-RANGERS-V-LOS-ANGELES-KINGS
Š. Ro., Delo.si, L. D.
Š. Ro., Delo.si, L. D.

Los Angeles - Prvi slovenski hokejist Anže Kopitar začenja novo, že svojo osmo sezono v severnoameriško hokejski ligi. Prva tekma ga z moštvom Los Angeles Kings čaka v noči na petek, ko bodo Kralji gostovali v Minnesoti. Kopitar, ki bo februarja prekinil klubsko sezono in se slovenski reprezentanci pridružil na OI v Sočiju, je pred začetkom novega tekmovalnega obdobja posredoval nekaj izjav za slovensko javnost.

Pripravljalno obdobje se je končalo, kmalu se bo začelo zares. Kako ste zadovoljni s pripravami, odkar ste se znova pridružili ekipi onstran Atlantika?

To pripravljalno obdobje je bilo zelo produktivno za našo ekipo. Dobili smo nekaj novih igralcev, ki so se zdaj že zelo lepo vključili v ekipo oz. v našo družbo, tako da ni nobenih skrivnosti. Glede igre tako ali tako velikih sprememb nismo imeli namena delati. Novi obrazi so se že lepo vklopili v vse skupaj. Zmagali smo tudi na nekaj pipravljalnih tekmah, spet druge smo izgubili. Zagotovo je še prostor za napredek oz. za to, da igramo še bolje, vendar to bo prišlo v naslednjih dneh, preden se sezona zares začne.

Omenili ste že šest pripravljanih tekem vašega kluba pred sezono. Vi ste igrali na petih, kjer ste dosegli tri zadetke in podajo. Kako ste zadovoljni z vašo pripravljenostjo in tudi s samo igro?

S pripravljenostjo sem kar zadovoljen! Moram reči, da se na ledu počutim zelo dobro, kar je za začetek sezone zelo dobra popotnica. Kar se tiče ekipe, mislim, da smo izgledali zelo dobro, a ponavljam, tu je še vedno nekaj prostora za izboljšanje. To, upajmo, bo prišlo v naslednjih dneh in ko se sezona začne, želimo biti v res dobri formi.

Po lanski sezoni in januarski poškodbi kolena ste letos na ledu znova brez opornice za koleno. Je kaj drugače, kakšni so občutki ob samem drsanju?

Brez opornice je morda malce lažje, saj je vse bolj svobodno. Glede na to, da me koleno ne boli nič več, potrebne po opornici sploh ni. Kadar me kdo spomni o opornici, že kar malce pozabim na to. Že poleti, na treningu v Sloveniji, nisem imel težav pri treningu brez opornice, enako pa je tudi zdaj.

Povedali ste že nekaj o novih obrazih v vašem klubu. Veliko govora je bilo tudi o drugem vratarju pri Los Angelesu, potem ko je po lanski sezoni odšel Jonathan Bernier. Je že kaj bolj jasno, kdo bo letos rezerva Jonathanu Quicku?

Dva dni nazaj je bil zadnji dan, da se ekipa oblikuje, na včerajšnjem treningu pa ni bilo Mathieua Garona, tako da verjamem, da je to že pokazatelj, da bo Ben Scrivens letos naš drugi vratar (o.p. iz Toronta sta v zamenjavo za Bernierja prišla napadalec Matt Frattin in vratar Ben Scrivens).

Dotaknimo se še nove delitve divizij v ligi NHL. Vaši, pacifiški diviziji petih ekip, so se pridružile še tri kanadska moštva - Edmonton, Calgary in Vancouver. To bo zagotovo še popestrilo boj za prva tri mesta, ki v končico vodijo neposredno?

Sigurno da. Z vsemi ekipami iz Kanade imamo nekaj zgodovine, predvsem to velja za Vancouver, s katerim smo se že srečali v končnici. Mislim, da bodo to res zanimive tekme, tudi za nas pa bo dobro odigrati nekaj več tekem v Kanadi. Hkrati bo tudi nekaj več potovanja. So plusi in so minusi, mislim pa, da z naše strani ne bi smelo biti večjih problemov glede tega.

Vaš prvi nasprotnik v tej sezoni bo Minnesota. Lani Wildi niso izpolnili visokih pričakovanj pred sezono. Kaj pričakujete od vaše prve letošnje tekme?

Gostovanje bo sigurno težko. Že v lanski sezoni so se uvrstili v končnico, pripeljali so nekaj novih igralcev in računam, da bo to zelo težka tekma. To bo tudi njihova prva tekma doma, vzdušje v dvorani bo sigurno zelo dobro. Mi bomo poskusili zmagati. Ni skrivnosti; smo dovolj samozavestni, verjamemo v našo ekipo in želimo iztržiti pozitiven rezultat.

Ker ste ravno omenili vzdušje - se v Los Angelesu že čuti, da se začenja hokejska sezona?

Krog najbolj zvestih navijačev že komaj čaka, medtem ko tisti malo širši krog prav tako že ve, da bo Staples Center počasi znova oživel. Tudi okrog dvorane se že občuti pravo vzdušje.

Zaupajte nam še, kakšni so vaši osebni cilji za letošnjo sezono? Ostajate zvesti temu, da želite doseči v povprečju eno točko na tekmo?

Nekaj takega. To je moj prvi osebni cilj, ki upam, da ga prvič tudi izpolnim. Če bo kaj bolje, normalno, ne bo nič narobe. Prvi cilj pa je, da ekipa dobro začne s sezono in da se bo hokej v Los Angelesu igral tudi konec aprila oz. vse do junija.