Korenov mejnik med medvedi

Edini gol za Medveščak v domačem dvoboju z Dinamom iz Rige je zabil slovenski hokejski reprezentant Gal Koren.

Objavljeno
09. september 2013 13.58
20 Gal Koren (Slovenija) in 24 Anže Kuralt (Slovenija), se borita za pak na prijateljski tekmi med Slovenija in Italijo v Mariboru, 5.4.2013
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič
Ljubljana – Ponavadi v zadnjih letih uvodni septembrski dnevi pri nas pritegnejo pozornost ljubiteljev hokeja, tokrat je drugače, saj ljubljanske zmaje premiera čaka šele v petek v Innsbrucku. Za novi mejnik pa je poskrbel Gal Koren, prvi slovenski strelec doslej na tekmi KHL.

Hrvaška metropola doživlja novo pravljico na ledu. Potem ko so medvedi dodobra oživili prostor razširjenega avstrijskega prvenstva z rekordnimi obiski v Areni Zagreb za 15.000 gledalcev, imenitno zimsko klasiko na odprtem drsališču sredi mesta in natanko pred enim letom nepozabno predstavo v puljskem amfiteatru, je sledil korak naprej. Moštvo se je preselilo v najmočnejše klubsko hokejsko tekmovanje na stari celini, KHL, in za začetek zablestelo s senzacionalno visoko zmago proti slovitemu CSKA iz Moskve s 7:1. V svojem drugem nastopu pa se je Zagrebčanom včeraj doma zataknilo proti Dinamu iz Rige (1:5), a vseeno kaže to tekmo podčrtati tudi iz slovenskega zornega kota, saj je izid na 1:1 izenačil naš reprezentant Gal Koren.

Hokejisti Telemacha Olimpije v dneh, ko Tivoli gosti eno skupin uvodnega dela EP v košarki, nadaljujejo priprave na zaloškem ledu. Tam so igrali zaprto tekmo za trening proti Slaviji, izid 13:0 pa ne razkriva prav veliko, saj so finalisti mednarodne lige dotlej opravili le tri dni priprav, po vodstvu zmajev z 10:0 pa je v zaloška vrata stopil Jerry Kuhn, tudi v novi sezoni predvidoma med udarnimi aduti zmajev …

Tekmovanje v EBEL sta sicer na sobotni večer odprla Dornbirn in VSV, za začetek so se bolje odrezali gostje s Koroške (6:3), s katerimi uspešno začrtano delo minule sezone nadaljuje Hannu Järvenpää, nekoč Olimpijin trener. »Poleg tradicionalno visokih ciljev v tem hokejskem mestu na Koroškem se bom potrudil tudi za razvoj mladih igralcev. Radi bi še naprej predstavljali igralce iz beljaške hokejske šole,« je pred dnevi povedal na dunajski predstavitvi sezone Finec ter pristavil, da bo cilj v Beljaku kot vedno uvrstitev v končnico.

Podobno razmišljajo tudi v Olimpijinem taboru, kjer odštevajo dneve do tekmovalnega štarta na avstrijskem zahodu, v petek v Innsbrucku in dan pozneje na Predarlberškem v Dornbirnu. Seveda je pred začetkom po številnih spremembah pri ljubljanskem moštvu s kar osmimi tujimi novinci kopica ugank, največ skrbi trenerju Bojanu Zajcu povzročajo poškodbe. Že zdaj je jasno, da ob omenjenih prvih dveh preizkušnjah sezone na ledu ne bo Pascala Morencyja in Scotta Howesa, vprašljiva je tudi hitrost okrevanja Damjana Dervariča in Žige Grahuta. A ne glede na postavo je pred zmaji že ob štartu poseben izziv. Prav spodrsljaji na Tirolskem in Predarlberškem so Zajčevim igralcem v prejšnji sezoni odnesli končnico!