Kralji odslej pod taktirko Johna Stevensa

V zadnjih sedmih letih je bil član strokovnega štaba hokejskega moštva LA Kings, pred tem je vodil Philadelphio.

Objavljeno
24. april 2017 13.20
reu-NHL/
J. P.
J. P.

Los Angeles - Če bo slovenski hokejski as Anže Kopitar tudi v prihodnji sezoni nosil dres (in nemara tudi kapetanski trak) moštva Los Angeles Kings, ki se mu nedavno ni posrečilo prebiti v izločilne boje lige NHL, bo vadil in tekmoval pod taktirko novega trenerja, 50-letnega Kanadčana Johna Stevensa, ki bo nasledil odstavljenega Darryla Sutterja.

Stevens, v času igralske kariere branilec pri Philadelphii in Hartfordu, je pri Kraljih član strokovnega štaba že sedem let, doslej je deloval kot pomočnik trenerja, v zmagoviti sezoni 2011/12 pa je na štirih dvobojih moštvo tudi vodil. Pred tem je bil med letoma 2006 in 2010 Philadelphiin trener, danes pa bo tudi uradno postal 27. strokovnjak na trenerskem stolčku Los Angelesa.

»Z Johnom sva se usedla in zelo konstruktivno pogovorila o njegovi trenerski filozofiji in rešitvah za to moštvo. Izpostavila sva povišanje napadalnega učinka in ohranitev čvrste obrambe, ki je naš zaščitni znak. Našla sva skupen jezik,« je bil ob najavi novega trenerja zadovoljen novi športni direktor Rob Blake, ki je nadomestil Deana Lombardija, ki je odletel v paketu s Sutterjem.