LaPlante prestal preizkušnjo in postal zmaj

Kanadski Slovenec Jake LaPlante bo do konca sezone nosil hokejski dres Telemacha Olimpije, prvič že v petek v Innsburcku.

Objavljeno
11. september 2013 16.44
HOKEJ
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Hokejisti Telemacha Olimpije bodo novo sezono v EBEL v petek začeli močnejši tudi za kanadskega Slovenca Jaka LaPlanta. S svojimi predstavami v pripravljalnem obdobju in zagnanostjo na treningih je prepričal vodstvo kluba in trenerja Bojana Zajca in si za nagrado prislužil pogodbo do konca sezone 2013/14. Po igranju v mladinskih in univerzitetnih ligah v Kanadi in profesionalnem ognjenem krstu v CHL pri moštvu Fort Worth Brahmas bo 24-letni branilec, ki bo v EBEL na hrbtu nosil številko 5, v Innsbrucku odigral prvo uradno tekmo na evropskem ledu. LaPlante je sicer znan tudi po tem, da je bratranec slovitega igralca v NHL Matta Stajana, materi obeh hokejistov sta sestri.

Še naprej ostaja na preizkušnji trenutno poškodovani izkušeni kanadski napadalec Pascal Morency, poleg njega pa Zajc na avstrijskem Tirolskem ne bo mogel računati na prav tako poškodovana Kanadčana Scotta Howesa in Miho Pesjak, pod vprašajem pa visi tudi nastop Mihe Verliča, ki je na treningu prejel boleč udarec.