Le en plošček v ljubljanski mreži dovolj za nov poraz

Hokejisti Telemacha Olimpije ostajajo pri petih zmagah v ligi EBEL, tokrat jih je v Tivoliju z 1:0 odpravil KAC.

Objavljeno
28. november 2015 00.00
lvu-Hokej
J. P.
J. P.

Ljubljana - Kdo bi si mislil, da bo zadetek Jamieja Lundmarka v 26. minuti odločil dvoboj 25. kola lige EBEL pod Rožnikom, v katerem so pri zadnjeuvrščenem moštvu, Telemachu Olimpiji, gostovali hokejisti celovškega KAC. Tako zmaji s petimi zmagami - po tretjem zaporednem neuspehu - ostajajo trdno priklenjeni na dno razpredelnice, KAC je še naprej peti.

Varovanci trenerja Fabiana Dahlema so drugič v sezoni pokleknili z izidom 0:1 - podobno se je namreč razpletel oktobrski domač dvoboj z madžarsko Sapo. Danes so v prvih dveh tretjinah na ledu gospodarili gostje, čemur pritrjuje tudi razmerje strelov v okvir vrat (26:11), Ljubljančane pa je reševal vnovič zelo razpoloženi čuvaj mreže Roy Oliver, ki je v celotnem dvoboju zbral 34 obramb.

Šele v zadnjem delu so gostitelji - tudi s povratnikoma Alešem Mušičem in Žigo Pešutom, še vedno pa brez Andreja Hebarja - pritisnili na plin, bili agilnejši na ploskvi, vendar pa je imel svoj dan tudi Pekka Tuokkola, ki je drugič v sezoni zaklenil mrežo. Ukaniti ga ni znal niti Roland Kaspitz, ko je Olimpija zadnjo minuto igrala brez vratarja in s šestim igralcem v polju, tokrat pa je njegova bržkone najlepša priložnost domačih v dvoboju ostala neizkoriščena.

Zdaj Ljubljančane v nedeljo čaka gostovanje v Gradcu, s katerim imajo v tej sezoni polovičen izkupiček - po eno zmago in poraz.