Ljubljanski podjetnik kupil HK Jesenice

Za blagovno znamko HK Jesenice je nekdanji dirkač v reliju Boris Požeg ponudil 150.000 evrov, poroča TV Slovenija.

Objavljeno
24. november 2015 15.09
tlo/Saturnus
J. P.
J. P.

Jesenice - Po poročanju TV Slovenija je HK Jesenice, ki je od letošnjega februarja v stečaju, kupil ljubljanski podjetnik in nekdanji dirkač v reliju Boris Požeg, ki je za blagovno znamko ponudil kar 150.000 evrov. »Za nakup sem se odločil kot ljubitelj hokeja in ker gre za zelo zanimivo blagovno znamko,« je za nacionalko pojasnil Požeg, ki je pripravljen sodelovati pri vnovičnem vzponu jeseniškega hokeja, »če mi bodo le pustili.«

Po ugotovitvah stečajnega upravitelja Štefana Ščapa HK Jesenice različnim upnikom dolguje več kot dva milijona evrov, edino preostalo premoženje je torej blagovna znamka, ki jo je Ščap za izklicno ceno 1200 evrov prodajal na današnji dražbi v Murski Soboti. Tik pred zdajci je kot dražitelj odstopil eden največjih upnikov, nekdanji igralec in reprezentančni kapetan Tomaž Razingar.

»Izid dražbe je za nas določen šok. Cenimo tradicijo jeseniškega hokeja, a tako visokega zneska si za blagovno znamko nismo mogli privoščiti. Upam, da bomo z novim lastnikom blagovne znamke lahko sodelovali. Slovenski hokej potrebuje dva močna profesionalna kluba - Olimpijo in Jesenice,« pa je poudaril predsednik zdajšnjega HDD SIJ Acroni Jesenice Anže Pogačar.