White že zapustil Olimpijo, vrača se Hebar

Ameriški napadalec se je za slovo od slovenskega prvaka in vrnitev v domovino, vsaj uradno, odločil zaradi domotožja.

Objavljeno
16. oktober 2014 14.07
Hokej
J. P., S. U., šport
J. P., S. U., šport

Ljubljana - Slovenski državni prvaki, hokejisti Telemacha Olimpije, so po hitrem postopku ostali brez ene od tujih okrepitev z one strani »luže«. Kovčke je namreč že pospravil 25-letni ameriški napadalec Matt White, ki je bil v dosedanjem delu lige Ebel - skupaj z Žigo Pešutom - najučinkovitejši zmaj. V enajstih dvobojih je namreč prispeval šest točk za dva gola in štiri podaje. Obenem si je nabral tudi osem kazenskih minut.

Klub je do igralca, sicer ameriškega reprezentanta v hokeju na rolarkah, poravnal vse obveznosti in se z njim sporazumno razšel. »Ob odhodu se mu zahvaljujemo za njegov prispevek k zdajšnjemu mlademu moštvu in mu želimo vse najboljše v nadaljevanju kariere,« so zapisali v ljubljanskem kolektivu. White se je za slovo od Slovenije in vrnitev v domovino, kot so pojasnili na spletni strani kluba, odločil zavoljo domotožja.

Vendar pa v Olimpiji za Whitom ne bodo dolgo jokali, zamenjal ga bo namreč nekdanji reprezentant Andrej Hebar, skupaj z njim pa bo s Slovaškega vrnil tudi Damjan Dervarič.

Pri Zvolnu so namreč slovenska hokejista obtožili neprofesionalnega obnašanja, zapletalo naj bi se tudi pri izplačilih. Ni pa nemogoče da bi se tudi Dervarič vrnil k zmajem, ki prav pogrešajo branilce močnih strelov z modre črte.