Med Kanadčani tudi peterica lani zlatih

Vodstvo kanadske hokejske reprezentance je objavilo seznam 18 igralcev, na katere bo računalo na majskem SP.

Objavljeno
20. april 2017 13.53
afp/IHOCKEY-WORLD-CAN-NOR
J. P.
J. P.

Ljubljana - Favorizirani kanadski hokejisti bodo na majskem svetovnem prvenstvu prvega kakovostnega razreda v Franciji in Nemčiji lovili že 27. laskavo lovoriko in tretjo zapovrstjo, eni od tekmecev v skupinskem delu tekmovanja (skupina B) pa bodo tudi slovenski »risi« pod taktirko Nika Zupančiča in brez pomoči prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja, s katerimi se bodo branilci šampionske zvezdici udarili v nedeljo, 7. maja. Pred tem se bodo uvodoma, dva dni prej, varovanci selektorja Jona Cooperja udarili tudi že s Čehi. 

Včeraj je vodstvo kanadske izbrane vrste objavilo tudi seznam potnikov na svetovno prvenstvo, na katerem je tudi pet imen, ki so šampionsko lovoriko osvojili že lani (in še štirje predlani). Gre izključno za igralce iz lige NHL, ki branijo barve osmih klubov, ki so tekmovanje v tej sezoni že zaključili (največ, po štiri, prispevata Philadelphia in Colorado), med njimi pa ni niti enega Kopitarjevega soigralca pri Kraljih iz Los Angelesa. Tudi sicer je pogrešati najučinkovitejša hokejista prvega dela sezone, Connorja McDavida (Edmonton) in Sidneyja Crosbyja (Pittsburgh), prvo napadalno ime bo tako član Winnipega Mark Scheifele, ki je bil v rednem delu sedmi na lestvici učinkovitosti z 82 točkami za 32 golov in natanko 50 asistenc.

VRATARJA: Eric Comrie (Winnipeg), Calvin Pickard (Colorado).

BRANILCI: Tyson Barrie (Colorado), Calvin de Haan (New York Islanders), Jason Demers (Florida), Michael Matheson (Florida), Josh Morrissey (Winnipeg).

NAPADALCI: Sean Couturier (Philadelphia), Matt Duchene (Colorado), Claude Giroux (Philadelphia), Alex Killorn (Tampa Bay), Travis Konecny (Philadelphia), Ryan O'Reilly (Buffalo), Nathan MacKinnon (Colorado), Brayden Point (Tampa Bay), Mark Scheifele (Winnipeg), Wayne Simmonds (Philadelphia), Jeff Skinner (Carolina).