Boleča uvodna klofuta za Kopitarjeve Kralje

Branilci naslova v hokejski ligi NHL so novo sezono začeli s hudim domačim porazom proti San Joseju (0:4).

Objavljeno
09. oktober 2014 09.26
NHL/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Hokejisti moštva Los Angeles Kings, ki so se v minuli sezoni lige NHL okitili z zmagovalnim Stanleyjevim pokalom, so že takoj na začetku nove dobili hudo zaušnico, ki jih bo streznila in vrnila na realna tla. V uvodnem obračunu so morali namreč na domačem ledu priznati premoč Morskim psom iz San Joseja, ki so bili prepričljivo boljši s 4:0, končni izid pa postavili že v 36. minuti dvoboja.

Kralji so se misije ubranitve zmagovalne lovorike sicer lotili resno in bili celo nekoliko več pri strelu (razmerje 34:30), a kaj, ko so bili njihovi naboji slepi, izjemno razigrani tekmečev vratar, Finec Antti Niemi, pa je zaklenil mrežo, kar se mu je posrečilo tridesetič v karieri. Tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar je dvakrat sprožil proti njemu - po enkrat v prvi in zadnji tretjini -, a je delil usodo soigralcev in ostal praznih rok. Hrušičan je sicer na ledu prebil dobrih 18 minut.

Mrežo nerazpoloženega vratarja Jonathana Quicka je že v šesti minuti načel Tommy Wingels, na začetku druge tretjine pa je San Jose izkoristil številčno premoč na ledu in prednost podvojil po zaslugi 35-letne klubske legende Patricka Marleauja, za katerega je to že 17. sezona v majici Morskih psov, v karieri pa je pri San Joseju dosegel že 498 golov. Za Kralje je bila nato usodna druga polovica tretjine, ko so v dveh zaporednih napadih gostov prejeli dva gola. Najprej je Quicka še drugič na kolena spravil Wingels, pičlih 14 sekund pozneje pa še Matt Nieto po Marleaujevi podaji.

V domačih vratih je v zadnjem delu prišlo do zamenjave, priložnost je dobil še Martin Jones, ki se resda ni pustil premagati, a kaj, ko so bili tudi njegovi soigralci v napadu hudo neučinkoviti. Zdaj Kralje v noči s sobote na nedeljo čaka gostovanje pri Arizoni, še do minule sezone znani pod imenom Phoenix Coyotes.

»To se nam je že zgodilo, a imeli smo tudi že hujše težave. Treba bo iti prek tega, bili smo slabi, ker se nismo dovolj pripravili,« je strnil kapetan poražencev Dustin Brown. »Poletje je bilo dolgo. Ko smo dobili razpored in videli, kdo nas čaka uvodoma, so mediji in navijači ponoreli, tudi igralci smo bili zadovoljni. Za nas ne more biti boljšega začetka sezone kot zmagati v Los Angelesu. To je velik uspeh,« pa je poudaril dvakratni strelec Wingels.

 

 

IZIDI LIGE NHL

Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 3:4
Calgary Flames : Vancouver Canucks 2:4
Boston Bruins : Philadelphia Flyers 2:1
Los Angeles Kings : San Jose Sharks 0:4 (Anže Kopitar 0+0 v 18 minutah)