Muršak in Jeglič odslej klubska kolega

Slovenska hokejska reprezentanta bosta v novi sezoni nosila dres Torpeda iz Nižnjega Novgoroda v ligi KHL.

Objavljeno
02. maj 2017 13.40
vidic hokej
J. P.
J. P.

St. Peterburg - Jan Muršak in Žiga Jeglič ne bosta zgolj reprezentančna kolega na prihajajočem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Parizu, temveč v prihodnji sezoni tudi klubska soigralca. Včeraj je postalo tudi uradno, da bosta kariero nadaljevala v Torpedu iz Nižnjega Novgoroda, ki nastopa v KHL. Oba sta si v tem tekmovanju kruh služila tudi že doslej, Jan kot član CSKA Moskve, Žiga pa Slovana Bratislave.

»Upam, da sem se pravilno odločil za spremembo. Po eni strani sem si želel ostati v Moskvi, po drugi me je mikal nov izziv. Bo neka nova izkušnja in upam, da mi ne bo žal. V Moskvi, ki je zelo lepo mesto, sem bil kar malo razvajen, verjamem, da je tudi Nižnji Novgorod lepo mesto, ki v celoti živi za hokej. V Moskvi ni bilo tako. Vesel pa sem, da bom končno, po dolgem času, spet igral s Slovencem v isti ekipi,« je ob podpisu pogodbe poudaril Muršak.

»Nikoli, ko storiš takšno spremembo, ne moreš vedeti, kako se boš znašel v novem klubu in kako ti bodo zaupali, mislim pa, da je to dober temelj za prihodnost in da bo šla kariera le še navzgor. Precej fantov, ki je že igralo v Rusiji, me je opozorilo, da je tamkajšnjo življenje povsem drugačno, s tega vidika bo zame zagotovo sprememba, a hkrati tudi izziv. Od podpisa pogodbe je že minilo nekaj dni, sem bil pa zelo vesel, ko sem slišal, da so tudi Janu ponudili sodelovanje,« pa je zadovoljno dodal Jeglič.

Jan Muršak bo Moskvo zamenjal z Nižnjim Novgorodom. Foto: Igor Zaplatil/Delo.