Na generalki pred SP Rusi premočni za »rise«

Na pripravljalni tekmi v St. Peterburgu je domača selekcija do 25 let Zupančičeve izbrance odpravila s 5:3.

Objavljeno
29. april 2017 20.58
šipić hokej
J. P.
J. P.

St. Peterburg - Slovenska moška hokejska reprezentanca je niz pripravljalnih dvobojev pred skorajšnjim majskim svetovnim prvenstvom elitne skupine v Parizu zapečatila s porazom. Od izbrancev selektorja Nika Zupančiča je bila namreč v St. Peterburgu s 5:3 (2:0, 2:2, 1:1) uspešnejša ruska selekcija do 25 let, ki je v drugi tretjini vodila že s 4:1.

Med strelce za »rise« so se vpisali Boštjan Goličič, ki je - enako kot Blaž Gregorc - danes že stotič oblekel dres s slovenskim grbom, kapetan Jan Muršak in Ken Ograjenšek, ki je znižal na 3:4. V končnici so se naši fantje na vse kriplje trudili izenačiti, poskusili so tudi s šestim igralcem v polju in brez vratarja, a so gostitelji izkoristili luknjo v obrambi in z zadetkom v prazno mrežo postavili končni rezultat. 

Za najboljšega v naši izbrani vrsti so izbrali kapetana Muršaka. Niz šestih pripravljalnih tekem so Slovenci končali s štirimi zmagami (dvakrat so padli Madžari, po enkrat pa Italijani in norveška selekcija do 25 let), ob današnjih Rusih pa so bili zanje premočni tudi Kazahstanci. Tokrat selektor Zupančič ni računal na čuvaja mreže Luko Gračnarja in branilca Miho Štebiha in Jurija Repeta.