Na Koroškem solidno, a dvakrat praznih rok

Po porazu zmajev v Beljaku brez presenečenja tudi na celovškem ledu.

Objavljeno
06. december 2015 22.28
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Celovec – Podobno kot dva dni prej na Koroškem, takrat v Beljaku, so ljubljanski zmaji ostali praznih rok tudi sinoči na celovškem ledu, vendar pa sta obe predstavi ponudili več dobrih plati v primerjavi z nekaterimi bledimi v zadnjem obdobju. Včeraj so se prav spodobno postavili po robu gostiteljem, a podvig je le ostal predaleč (3:6).

Celovško moštvo bi glede na vložek pred sezono ter navzočnost tako uglednih domačih reprezentantov kot tudi krepko dražjih tujcev kot tivolskih pričakovali pri vrhu lestvice, vendar pod vodstvom trenerja Douga Masona rdeče-belim zlepa ni šlo. Zadnja tekma v Ljubljani med Olimpijo in KAC (0:1) je bila najbrž najbolj zaspana, kar smo jih v Tivoliju videli od začetka te sezone. Pred dnevi pa so nato v koroški metropoli odstavili omenjenega strokovnjaka in začasno ustoličili njegovega pomočnika Alexandra Mellitzerja, ki se je z igralci včeraj veselil pomembnih točk.

Sprva, ko so gostitelji zabili uvodni gol že po 44 sekundah, je kazalo, da se bodo odločno lotili naloge, toda v nadaljevanju so jih gostje nekajkrat presenetili, nenazadnje tudi končno razmerje v strelih (22:22) priča o zanimivem boju. Toda to je – kot že nekajkrat v tej sezoni – Ljubljančanom le v slabo tolažbo, saj so se drugič zapored s Koroškega vračali brez plena. Med premiki za prihajajoče preizkušnje gre vsekakor omeniti dva Olimpijina gola z igralcem več na ledu, disciplina na ledu pa je bila prav spodobna, saj so si zmaji prislužili le štiri minute kazni. Vseeno pa je bilo presenečenje le predaleč, realno ga bodo lažje kot včeraj proti prebujajočemu se celovškemu moštvu iskali v soboto v Innsbrucku.

Konec tedna v INL prav pretiranega veselja slovenskim moštvom ni prinesel. Jeseničani so sanjali o dvojčku zmag v svoji Podmežakli, kjer se je vendarle zbralo precej manj gledalcev kot v torkovem finalu slovenskega pokala – takrat 2500, zdaj pa skupaj proti Bregenzu in Lusteanuu približno tisoč –, a se jim želja ni uresničila. Lepi sobotni predstavi železarjev proti Bregenzu (3:0) je nato sledil poraz (4:5) z Lustenauom, ki je zdaj skupaj s Feldkirchom na vrhu spet ušel zasledovalcem, med njimi tako tudi Gorenjcem. Naši drugi dve moštvi v tekmovanju, Celje in Slavija iz Zaloga, po spodrsljajih ob koncu tedna, ostajata v spodnji polovici razpredelnice. Za vse tri slovenske zasedbe v INL se bo tekmovanje nadaljevalo šele čez dva tedna, saj številne akterje iz posameznih moštev zdaj čaka nastop za Slovenijo na SP skupine C do 20 let.