Najhujši Olimpijin polom v avstrijski družbi

Zdesetkani ljubljanski hokejisti nemočni pri vodilnem Linzu (0:10). Nadaljevanje peklenskega tedna že jutri.

Objavljeno
23. november 2015 01.20
Andrej Hebar na tekmi lige EBEL med Olimpijo in Graz 99. Ljubljana, 20. oktober 2015.[Andrej hebar,Olimpija,Graz 99,hokej,šport,liga EBEL]
Siniša Uroševič, šport
Siniša Uroševič, šport
Linz – Tivolsko hokejsko veselje je bilo kratkokrajno. Po dveh zaporednih zmagah v prejšnjem tednu je sinoči pri vodilnemu moštvu lige sledil pristanek na spolzek led! V Linzu so zmaji prejeli kar 10 golov ter tako doživeli najvišji poraz doslej v OP Avstrije. Polom ni bil presenetljiv, a vendarle bi jo lahko odnesli bolj znosno.

Popotnica za tekmo je bila včeraj vse prej kot spodbudna, v hipu je namreč izpuhtela tista dobra volja petkovega večera, ko so se člani klubskega vodstva objemali po prvih dveh zaporednih uspehih v sezoni, hokejisti pa so se vrnili iz slačilnice in na ledeni ploskvi še enkrat pozdravili zvesto jedro navijačev, med katerimi so nekateri nekaj dni prej s transparentom sporočili, da se čas trenerja Fabiana Dahlema v Tivoliju izteka. Na odmev včerajšnjega poloma bo treba še malo počakati, ob pogledu na postavo pred nastopom pri zdaj bržkone najbolj uigranem moštvu v EBEL pa je bilo jasno, da se zmajem ne obeta prav nič dobrega. Že pred tem gostovanjem so pri ljubljanskem klubu prekinili pogodbo z Guillom Desbiensom, čigar zdravstvene težave so se že pretirano zavlekle, virus je napadel udarnega vratarja Olivierja Roya, z 38 obrambami junaka petkove zmage proti Bolzanu, ter tudi Stefan Chaputa. Andrej Hebar, ob omenjenem čuvaju mreže prvi mož Olimpije v tej sezoni, je prav proti Bolzanu staknil močno bolečino v hrbtu, na avtobusu za Linz sta bila prazna tudi sedeža kapetana Aleša Mušiča in Žige Pešuta.

A ob vsem naštetem tako visok poraz le ni bil potreben. Drugi vratar Tomaž Trelc ponujene priložnosti ni izkoristil, zaradi osmih prejetih golov ob 34 strelih ni imel mirnega spanca, v zadnjih 20 minutah ga je zamenjal Luka Zorman, novinec na tekmah EBEL. Zamer na njegov naslov ni bilo, povsem spodobno je opravil nalogo, dveh golov pa le ni mogel preprečiti, tako da se je pred številnimi gledalci v prenovljeni dvorani v Linzu na semaforju lesketal izid 10:0 – za gostitelje imeniten razplet v predprazničnih dneh, za Olimpijo pa kruto spoznanje o najvišjem porazu doslej v razširjeni avstrijski konkurenci.

Sicer pa je bilo že pred to tekmo, ne glede na lepi predstavi prejšnjega tedna, jasno, da je pred Ljubljančani peklenski teden. Tudi v polni postavi bi jim trda predla ob dvojčku gostovanj v Linzu in jutri na Dunaju, nato pa bo v petek na tivolskem ledu gostoval še KAC, ki je sinoči v koroškem derbiju proti Beljačanom zaostajal z 1:3, na koncu pa razveselil številne navijače v razprodani celovški dvorani ob zmagi s 6:3.

Pred ljubljanskim klubom pa je očitno ogromno dela. Ne le na ledu, tudi ob njem, saj takšen polom, kot ga je ta doživel včeraj, nikakor ni dobrodošel v boju za spokojno delovanje in nove pokrovitelje …