Nasmeh v tirolski metropoli

EBEL: zmaga Olimpije po kazenskih strelih v Innsbrucku, jutri doma z Linzem.

Objavljeno
29. december 2015 00.14
Strelec prvega gola za Olimpijo Luka Kalan na tekmi med Olimpijo in Jesenicami na Trgu republike. Ljubljana 18. december 2014.
Siniša Uroševič
Siniša Uroševič

Innsbruck – Končno spet nasmeh za Olimpijino hokejsko moštvo! Sinoči je po hudem boju in kazenskih strelih vendarle zmagalo na Tirolskem.

Olimpijin trener Fabian Dahlem, ki ga v Tivoliju že več tednov »pozdravlja« napis, češ naj se že odpravi domov, včeraj v Innsbrucku ni imel lahke naloge. Zdesetkano moštvo je moral pripraviti za novi boj po zadnjem polomu v Znojmu (0:8), obenem pa mora v teh dneh že razmišljati o januarskem prihajajočem kvalifikacijskem delu za uvrstitev v končnico. Iz sedanjega zornega kota je ta za zmaje nedosegljiva, res pa sistem tekmovanja omogoča še zasuk in ob kakšnem čudežnem darilu dedka Mraza bi bila ljubljanska zasedba po novem letu morda lahko močnejša ter tako tudi bolj konkurenčna v boju za vidnejšo uveljavitev v odprtem avstrijskem prvenstvu.

Tako se je sinoči Olimpija odrezala s spodobno in kar aktivno predstavo. Resda Innsbrucka ne gre šteti med smetano tega tekmovanja, a vseeno je do včerajšnjega dne nabral 20 točk več od edinega slovenskega moštva v EBEL in mu je tako tudi pred tekmo pripadla vloga favorita. Toda zmaji so se mu dobro postavili po robu, tokrat se niso prepustili zgolj branjenju, vodstvo sredi tekme z 2:0 je končno spet obetalo lepo zgodbo. Zadišalo je že po prednosti treh golov, a je Aleš Mušič zadel prečko. Ko pa so gostitelji tik pred koncem drugega dela izid znižali, že kmalu po vstopu v tretjo tretjino pa izenačili, se je vnel silovit boj. Ljubljančani so bili celo bližje zmagi po rednem delu, a so bili nenatančni tudi ob prednosti dveh igralcev več na ledu. Glede na vse videno v sezoni je bila za zmaje uspeh že točka, drugo pa so si priborili potem, ko se je Luka Kalan kot edini med izvajalci kazenskih strelov vpisal na seznam strelcev.

Tekmovanje v razširjeni avstrijski hokejski ligi se bo nadaljevalo v silovitem ritmu, pred zmaji sta zdaj dve tekmi na domačem ledu. Najprej se bodo jutri pomerili s hokejisti iz Linza, morda celo udarnimi favoriti sezone, nakar bodo na novega leta dan gostili moštvo iz Szekesfehervarja. 

 

Innsbruck : Telemach Olimpija 2:3 (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 0:1)

Dvorana v Olimpijskem parku, gledalcev 1200, sodniki Zrnič (Slo), Berneker, Sparer, Verworner (vsi Avs).

Strelci: 0:1 – Koren (Sotlar, Selan, 10), 0:2 – Ropret (Nagtzaam, 23), 1:2 – Liffiton (Vanballegooie, Hörtnagl, 38), 2:2 – Mössmer (Saringer, 41); kazenski streli: Lammers -, Spurgeon -, Valdix -; Kalan 1, Natzgaam -, Sotlar -, kazenske minute: Innsbruck 6, Telemach Olimpija -.

Telemach Olimpija: Roy, Marinšek; Selan, Čepon, Nagtzaam, Kaspitz, Ropret; Tavželj, Logar, Pešut, Kalan, Koblar; Hočevar, Planko, Koren, Mušič, Sotlar; Hadžič.

Drugi izidi 36. kola – Vienna Capitals : VSV 3:4 (0:1, 3:1, 0:1 – 0:1; Verlič 2+0), Linz KAC 3:2 (1:0, 1:0, 1:2), Dornbirn : Graz 99ers 5:1 (2:0, 2:0, 1:1; Kovačevič 1+0), Fehervar : Salzburg 1:7 (1:2, 0:2, 0:3), Znojmo : Bolzano 4:6 (1:3, 1:1, 2:2)

Vrstni red: Salzburg, Linz po 73, Dornbirn 65, Znojmo 63, Bolzano 60, VSV 58, Vienna Capitals 55, KAC 54, Fehervar 51, Graz 99ers 39, Innsbruck 38, Telemach Olimpija 19.

Pari prihodnjega kola (jutri, vse ob 19.15): Telemach Olimpija – Linz, Innsbruck – Salzburg, Fehervar – Vienna Capitals, KAC – Bolzano, VSV – Dornbirn, Graz 99ers – Znojmo.