Nesreča avtobusa usodna za mlade kanadske hokejiste

V nesreči avtobusa, ki je trčil s tovornjakom, je v Kanadi umrlo najmanj 14 oseb.

Objavljeno
07. april 2018 12.48
brez naslova
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Tisdale - V prometni nesreči avtobusa v Kanadi je umrlo najmanj 14 ljudi. Po poročanju tujih tiskovnih agencij so v njem potovali člani mladinske hokejske ekipe Humboldt Broncos iz province Saskatchewan. Na poti na tekmo jih je zbil tovornjak.

Prometna nesreča se je zgodila v petek na avtocesti v bližini kraja Tisdale na jugu Kanade. Na avtobusu je bilo skupno 28 oseb, večinoma hokejistov, starih od 16 do 21 let. Po navedbah policije je 14 oseb na avtobusu umrlo, 14 jih je ranjenih, od tega so trije v kritičnem stanju.

 

V hokejskem klubu so pretreseni. »V mislih in molitvah smo s svojci našega osebja in športnikov ter vsemi drugimi, ki trpijo zaradi te velike tragedije. Vsi smo v šoku in šele začenjamo dojemati razsežnosti te izgube,« je sporočil predsednik kluba Kevin Garinger.

Pretresen se je odzval tudi kanadski premier Justin Trudeau. »Ne morem si predstavljati, kaj trenutno prestajajo ti starši. V srcu sem z vsemi prizadetimi v tej tragediji, v celotnem Humboldtu in širše,« je zapisal na Twitterju, kot navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Sožalje je izrekel tudi hokejski klub The Swift Current Broncos, prav tako iz Saskatchewana, ki ima podobno tragično izkušnjo. Decembra 1986 so v nesreči avtobusa, s katerim so se peljali na tekmo, umrli štirje člani njihove ekipe.