NHL: 45 strelov Caroline, pa nobenega zadetka (VIDEO)

Mrežo moštva New York Islanders, ki je bilo boljše s 3:0, je zaklenil nemški vratar Thomas Greiss.

Objavljeno
17. februar 2018 10.49
HOCKEY-NHL-CAR-NYI/
J. P.
J. P.

Raleigh - Hokejisti Caroline so storili vse, da bi se dokopali do 28. zmage v sezoni lige NHL, s katero bi se še nekoliko resneje vmešali v bitko za osmo mesto na razpredelnici vzhodne konference, ki še zagotavlja napredovanje v izločilne boje. V dvoboju pred 15.448 gledalci v domači dvorani PNC Arena z moštvom New York Islanders so bili namreč precej podjetnejši v napadu, kar odraža tudi razmerje sproženih strelov v okvir vrat (kar 45:23), pa so vseeno potegnili kratko in izgubili z 0:3.

50 Halaka, 44 Greissa

Kdo je bil glavni junak zmage, ni treba dvakrat poudarjati. Dvaintridesetletni vratar Thomas Greiss, ki bi ga nemška reprezentanca še kako potrebovala na olimpijskem turnirju v Pjongčangu, je mrežo zaklenil prvič v sezoni in osmič v karieri, trener Doug Weight pa mu je ponudil priložnost, čeravno je v prejšnjem obračunu, mestnem derbiju z New York Rangers (3:0), med vratnicami ravno tako blestel Jaroslav Halak s kar 50 obrambami. Pred tem so Otočani v slehernem dvoboju te sezone prejeli po vsaj en zadetek.

Tavares najučinkovitejši Nerus

»Thomas je bil odličen, samozavesten. Prišel je in opravil svoje. Branil je, kar je bilo treba. To zmago na gostovanju smo krvavo potrebovali,« je poudaril Weight, njegovi varovanci pa zdaj držijo mejno osmo mesto na lestvici vzhoda dve zmagi pred Carolino ob tekmi več. V prvi polovici dvoboja se sicer mreži nista zatresli, takoj zatem je za prvo spremembo izida poskrbel Johnny Boychuk, zmago gostov sta v zadnjih osmih minutah obračuna potrdila Anthony Beauvillier in John Tavares, ki se je med strelce vpisal že tridesetič v sezoni, kar ga po učinkovitosti uvršča na četrto mesto, zgolj za tri ruske ostrostrelce.

IZIDI LIGE NHL

Columbus Blue Jackets : Philadelphia Flyers 1:2 - v podaljšku
Carolina Hurricanes : New York Islanders 0:3
Winnipeg Jets : Colorado Avalanche 6:1
Dallas Stars : St. Louis Blues 2:1