NHL: Anaheim prvi priracal v konferenčni polfinale (VIDEO)

Rački so bili v izločilnih bojih še četrtič zapored uspešnejši od hokejistov Calgaryja, tokrat na gostovanju s 3:1.

Objavljeno
20. april 2017 09.22
NHL/
J. P.
J. P.

Calgary - Hokejisti Anaheima so se kot prvi v tej sezoni prebili v konferenčni polfinale lige NHL. Prvo oviro v izločilnih bojih, Calgary, so odpravili po hitrem postopku, v zgolj štirih dvobojih, sinoči so napredovanje potrdili z uspehom (3:1) na gostovanju v dvorani Scotiabank Saddledome. S tem so tudi upravičili vlogo favorita v tem paru, saj so redni del končali kot tretje najprepričljivejše moštvo z razpredelnice zahodne konference, medtem ko je bil Calgary »zgolj« sedmi.

Rački ostajajo neporaženi v zadnjih osmih zaporednih dvobojih, v konferenčnem polfinalu pa pričakujejo bodisi Naftarje iz Edmontona bodisi Morske pse iz San Joseja, ki so po štirih tekmah poravnani. Poglavitno delo je Anaheim sinoči opravil že v prvih sedmih minutah obračuna, ko se je domača mreža dvakrat zatresla. Prvi je bil uspešen Patrick Eaves, takoj po njegovem golu je vratarja Briana Elliotta zamenjal Chad Johnson, ki pa je moral na kolena zgolj 68 sekund pozneje, ko ga je matiral Nate Thompson

Zadnji žarek upanja za domačo zasedbo je ob koncu druge tretjine prižgal Sean Monahan, ki je izkoristil številčno premoč na ledni ploskvi in zadel že četrtič v končnici, piko na »i« še četrti Anaheimovi zmagi v seriji pa je sedem sekund pred zadnjim piskom sirene z zadetkom v prazno mrežo postavil Ryan Getzlaf. Poraženi zasedbi ni pomagal niti precej agilnejši napad, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov - kar 37:25 v njeno korist. Pri Račkih se je med vratnicami izjemno izkazal John Gibson.

IZIDI LIGE NHL

Toronto Maple Leafs : Washington Capitals 4:5 - v zmagah 2:2
Boston Bruins : Ottawa Senators 0:1 - v zmagah 1:3
St. Louis Blues : Minnesota Wild 0:2 - v zmagah 3:1
Calgary Flames : Anaheim Ducks 1:3 - v zmagah 0:4