NHL: Anže Kopitar z dvema goloma junak zmage Kraljev (VIDEO) 

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je proti Buffalu dosegel dva gola za zmago Los Angelesa s 4:2. 

Objavljeno
18. februar 2018 08.07
HOCKEY-NHL-BUF-LAK/
N. Gr.
N. Gr.
Buffalo - Los Angeles Kings so v soboto gostovali v Buffalu in pri zadnjeuvrščeni ekipi vzhodne konference zmagali s 4:2. Anže Kopitar je v drugi tretjini zadel za 2:0 in 3:0, ko se je tekma dokončno odločila v korist ekipe iz Kalifornije. Ta je na gostovanju v Buffalu slavila prvič po 15 letih.

Los Angeles je odigral odlično v prvih dveh delih, ko sta novinec Michael Amadio (12. in 49. minuta) in Kopitar (33., 37.) poskrbela za vodstvo gostov s 4:0. V zadnjem delu sta poraz omilila Marco Scandella (41). in Rasmus Ristolainen (57.). Kralji so z zmago spet ujeli priključek v boju za končnico. Na desetem mestu za želenim osmim, kjer so Anaheim Ducks, zaostajajo za vsega dve točki.

»Nikakor nas ni skrbelo, ker Los Angeles tu ni zmagal že 15 let. Vse, kar smo si želeli, je, da prekinemo serijo treh porazov,« so Kopitarja po tekmi povzeli na spletni strani lige NHL. »Mislim, da smo se danes prikazali v dobri luči, v končnici pa smo tekmo naredili preveč zanimivo, a je, kar je. A vsi smo se trdo borili, saj je bilo pomembno, da dosežemo prvi gol, ki smo mu dodali še tri, zato mislim, da je bila naša igra dobra,« je še povedal Hrušičan.

»Mislim, da smo tekmo danes drugače začeli in to je bil največji razlog, da smo na koncu zmagali,« pa je Kopitarjeve besede potrdil tudi trener ekipe iz mesta angelov John Stevens.

Po prostem večeru bodo kralji serijo gostovanj v noči na torek nadaljevali v Chicagu, pri 12. ekipi zahoda, ki za končnico zaostaja že velikih 14 točk. 

Na sporedu je bilo še deset tekem, med temi je najboljša ekipa lige Vegas Golden Knights s 6:3 premagala Montreal Canadiens, vodilna ekipa vzhodne konference Tampa Bay Lightning je izgubila proti New Jersey Devils s 3:4, prav tako je poraz doživela druga ekipa vzhodnega dela lige Boston Bruins, ki je na gostovanju v Vancouvru izgubila kar z 1:6, prvi v zahodni konferenci Nashville Predators so klonili pred Detroit Red Wings z 1:3, najvišjo zmago večera pa so dosegli naslednji Kopitarjevi tekmeci Chicago Blackhawks, ki so s 7:1 odpravili Washington Capitals.

Liga NHL:

Buffalo Sabres - Los Angeles Kings 2:4
Ottawa Senators - New York Rangers 6:3
Minnesota Wild - Anaheim Ducks 2:3 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 1:0
Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens 6:3
Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs 5:3
Tampa Bay Lightning - New Jersey Devils 3:4
Nashville Predators - Detroit Red Wings 1:3
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 7:1
Vancouver Canucks - Boston Bruins 6:1
Calgary Flames - Florida Panthers 3:6