NHL: branilci lovorike na krilih staroste mukoma v finale (VIDEO)

Hokejisti Pittsburgha so v odločilnem sedmem dvoboju šele v drugem podaljšku strli odpor čvrste Ottawe (3:2).

Objavljeno
26. maj 2017 09.06
Senators Penguins Hockey
J. P.
J. P.

Pittsburgh - Branilci šampionske lovorike v ligi NHL, hokejisti Pittsburgha, so imeli zvrhano mero dela, da so se tudi v tej sezoni prebili v veliki finale, v katerem jih že nekaj dni čaka Nashville. Pingvini so morali z Ottawo v odločilni sedmi obračun v seriji konferenčnega finala, tudi v njem pa je odločal šele (drugi) podaljšek, v katerem so bili s 3:2 vendarle boljši z odločilnim zadetkom 37-letnega veterana Chrisa Kunitza v 86. minuti tekme! Prekaljeni napadalec je sicer sodeloval pri vseh treh golih zmagovalne zasedbe, dvakrat kot strelec in enkrat kot podajalec.

Pittsburgh ni pred 18.604 gledalci v domači PPG Paints Areni niti enkrat zaostajal. Kunitz, ki se pred tem v končnici med strelce sploh ni vpisal, je prvič zatresel tekmečevo mrežo ravno na polovici rednega dela, a so gostje izenačili že dvajset sekund pozneje po zaslugi Marka Stona, ki je zadel že petič v teh izločilnih bojih. Za ponovno domače vodstvo je sredi tretje tretjine poskrbel Justin Schultz, ki je izkoristil številčno premoč na ledni ploskvi, a je Ottawa vnovič odgovorila v manj kot treh minutah in prek Ryana Dzingla izsilila podaljšek.

V prvem sta mreži ostali nedotaknjeni, v šesti minuti drugega pa je junak Pingvinov nepričakovano - s silovitim strelom z razdalje - postal njihov starosta Cunitz. Tako je poskrbel, da je zmagala zasedba, ki je bila agilnejša v napadu, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov - 42:29. Senatorji tako ostajajo pri eni sami uvrstitvi v veliki finale doslej, v sezoni 2006/07 so morali v njem premoč priznati Anaheimu, medtem ko bo Pittsburgh v svojem šestem finalu lovil že peto šampionsko lovoriko in drugo zapovrstjo. Finalna serija se bo začela v noči na torek.