NHL: branilec Campbell mož odločitve v podaljšku (VIDEO)

Hokejisti Detroita so vodili vse do 55. minute, nato pa je Florida uprizorila preobrat in zmagala z 2:1.

Objavljeno
30. november 2015 09.42
NHL/
J. P.
J. P.

Detroit - Edini sinočnji dvoboj v hokejski ligi NHL je odločil podaljšek, v njem pa je bila Florida na gostovanju v Jose Louis Areni z 2:1 boljša od domačega Detroita in se tako veselila jubilejne desete zmage v sezoni. Mož odločitve je bil veteranski 36-letni branilec Brian Campbell, ki je v 80. sekundi podaljška ukanil tekmečevega češkega čuvaja mreže Petra Mrazeka in vpisal svoj drugi zadetek v sezoni in 87. v karieri.

V prvi tretjini gledalci golov niso videli, za veselje domačih pa je v 28. minuti poskrbel novinec v ligi, 19-letni center Dylan Larkin, s svojim jubilejnim desetim zadetkom v sezoni, četrtim v zadnjih petih obračunih. Ko je že dišalo po tem, da bo zmaga ostala doma, je slabih pet minut in pol pred koncem rahlo terensko premoč Panterjev kronal Reilly Smith, ki je na hrbet spravil tudi Roberta Luonga za izenačenje, ki je zadostovalo za podaljšek, v njem pa je njegovo delo potrdil Campbell.

»Enostavno nismo pokazali dovolj, da bi zmagali. Znamo igrati precej bolje, v celi tekmi bi morali kazati takšen obraz, kot smo ga v drugi polovici prve tretjine,« je strnil vtise trener poraženega moštva Jeff Blashill.

IZID LIGE NHL

Detroit Red Wings : Florida Panthers 1:2 - v podaljšku