NHL: branilec naslova Chicago sezono začel z zmago

Hokejisti Chicaga so na prvi tekmi nove tekmovalne sezone s 6:4 premagali Washington.

Objavljeno
02. oktober 2013 10.15
SPO-HKO-HKN-WASHINGTON-CAPITALS-V-CHICAGO-BLACKHAWKS
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Chicago - V noči s torka na sredo se je začela nova tekmovalna sezona severnoameriške lige NHL, v kateri je branilec naslova Chicago sezono začel z domačo zmago nad Washingtonom s 6:4 (vrhunci v spodnjem videu).

Blackhaws so na prvi tekmi prikazali moštveno igro, saj je zadelo šest različnih igralcev - Brandon Bollig, Johnny Oduya, Brandon Saad, Marian Hossa, Brent Seabrook in Patrick Kane - medtem ko gostom ni pomagal »hat-trick« Mihaila Gabrovskega.

Na preostalih tekmah prvega dne je Winnipeg premagal Edmonton (5:4), Toronto pa je bil v kanadskem dvoboju boljši od Montreala (4:3).

Branilci naslova uspešno krenili v novo sezono

Pri Chicagu so pred otvoritveno tekmo slavnostno dvignili zmagovalni prapor, po približno tridesetih minutah pa se je začelo zares. Gostitelji na prvem dvoboju niso izgubljali časa in so zadeli že po štirih minutah, ko je bil Brandon Bollig dobro postavljen ob strelu svojega soigralca in je odbiti plošček iz neposredne bližine potisnil v mrežo.

Gostje so odgovorili v enajsti minuti, ko je z igralcem več zadel Rus Aleksander Ovečkin, ki je še v nedeljo sodeloval pri nošenju olimpijskega ognja v antični Grčiji. Še preden se je poleglo veselje hokejistov Washingtona, pa so njihovi nasprotniki povedli še drugič. Po pičlih 24 sekundah nadaljevanja so gostitelji izvedli hiter protinapad, ki je z natančnim strelom zaključil Patrick Kane.

V drugi tretjini se je ponovil potek tekme v prvi, saj je Washington najprej izenačil v 31. minuti z golom Mihaila Gabrovskega, Chicagu pa je tretje vodstvo zagotovil Brent Seabrook v 35. minuti dvoboja.

Na začetku zadnje tretjine je sledil šok za domačine, saj je Gabrovski v petih minutah in šestnajstih sekundah kar dvakrat zadel z igralcem več na ledeni ploskvi in svojemu moštvu priboril prvo vodstvo na tekmi (4:3). A to ni zadostovalo za zmago njegovega moštva, saj je Chicago v nadaljevanju pokazal, zakaj si je lani priboril prestižni Stanleyjev pokal.

Branilci naslova so svoj povratek začeli v 48. minuti, ko je izenačil Brandon Saad, šest minut kasneje je bil uspešen Johnny Oduya, »piko na i« uspešnemu večeru pa je dodal Marian Hossa, ki je zadel v prazno mrežo gostov.

»To je bila težko priborjena zmaga. Ker smo branilci naslova, se bodo vsi naši nasprotniki potrudili po najboljših močeh, da nas premagajo, zato moramo biti pripravljeni,« je dejal domači vratar Corey Crawford, ki je ubranil 28 strelov.

 

 

Izidi

Chicago Blackhawks - Washington Capitals 6:4

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 4:5

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3:4