NHL: Chicago še drugič brez zadetka (VIDEO)

Predatorji iz Nashvilla so na pol poti v konferenčni polfinale, potem ko so v drugo prepričljivo zmagali s 5:0.

Objavljeno
16. april 2017 11.39
NHL/
J. P.
J. P.

Chicago - Zmagovalci lige NHL v sezoni 2014/15, hokejisti Chicaga, so si v drugem dvoboju konferenčnega četrtfinala pred 22.175 gledalci v domači dvorani United Center privoščili hud spodrsljaj, saj jih je Nashville odpravil s kar 5:0, s čimer se je dokopal do že druge zmage in je tako na pol poti v naslednji krog tekmovanja.

Predatorji se požvižgali na izhodišče po rednem delu sezone, saj so se kot zadnji, osmouvrščeni z zahoda, prebili v izločilne boje, medtem ko je bilo moštvo Chicaga povsem na vrhu razpredelnice zahodne konference. Zanj je to že šesti zaporedni poraz, enako kot že prejšnjič vnovič ni zatreslo nasprotnikove mreže.

Pa čeravno je bilo ponovno malenkostno več pri strelu (razmerje 30:29), a je spet naletelo na neprebojno oviro med tekmečevimi vratnicami - Finca Pekko Rinneja, ki je v tej seriji zaustavil vseh 59 poskusov Chicaga. Obenem je sinoči sodeloval tudi kot asistent pri dveh zadetkih Nashvilla, ki bo naslednji dvoboj odigral pred domačim avditorijem v noči na torek.

»Dvoboj je bil podoben šahovski partiji. Želeli smo igrati bolj napadalno kot prejšnjič, ko smo bili odlični v obrambi, vendar - verjemite - ni zabavno igrati obrambno ves dvoboj. Tokrat smo bili agilnejši na obeh straneh,« je strnil vtise branilec zmagovalnega moštva Ryan Ellis, sicer že v četrti minuti tudi strelec uvodnega gola na tekmi.

IZIDI LIGE NHL

Ottawa Senators : Boston Bruins 4:3 v podaljšku - v zmagah 1:1
Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 3:4 v podaljšku - v zmagah 1:1
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 0:5 - v zmagah 0:2
Anaheim Ducks : Calgary Flames 3:2 - v zmagah 2:0